De Gea om anklagene: - Alt er løgn

Den spanske keeperstjernen nekter for mishandlingsanklager og for at han forlater EM-troppen.

David De Gea på spanjolenes trening fredag. Han er en av de som kjemper om keeperplassen på det spanske landslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Fredag, samme dag som EM i Frankrike starter, ble Spania— og Manchester United-keeper David de Gea trukket inn i en sak fra 2012 som involverer mishandling mot en kvinne. Saken fikk stor oppmerksomhet i Spania, og fredag kveld svarte keeperen på anklagene på en pressekonferanse.

— Alt er løgn, sier han ifølge flere medier.

— Det er falske anklager, og saken er overlatt mine advokater, sier de Gea.

Selv om det ikke er falt dom i mishandlingssaken, kom det rykter om at han måtte forlate mesterskapet allerede nå.

— Det kommer ikke på tale å forlate troppen. Nå ønsker jeg bare at mesterkapet starter, slik at jeg kan spille.

— Jeg var på rommet mitt da jeg hørte om saken. Først og fremst ønsket jeg å fortelle det til familien min, slik at de vet at anklagene er falske og kan slappe av, forklarer de Gea.

Mishandling

Det er i vitnemålene i en større sak mot Ignacio Allende, også bare kalt Torbe, hvor han er tiltalt for en rekke saker som omhandler pornografi, prostitusjon og menneskehandel, at det kommer frem sterke beskyldninger mot to kjente spanske fotballspillere. Det er den spanske avisen El Diario som melder om dette.

Det er en kvinne som har fått vitnebeskyttelse av det spanske politiet som har forklart seg om hvordan hun og flere kvinner ble mishandlet på et hotellrom i Madrid i 2012. Til stede på dette rommet var både Manchester United og landslagets keeper Devid De Gea og Athletic Bilbaos Iker Muniain. De spilte begge på Spanias U21-landslag på denne tiden.

I en politirapport som fremkommer i saken heter det:

— Begge jentene ble seksuelt utnyttet av de to guttene og dersom de nektet, ble de møtt med fysisk vold. De truet også jentene med vold dersom noe av det som hadde skjedd på hotellrommet ble kjent. De to jentene fikk ingen penger. Alt som ble betalt gikk til Torbe (Ignacio Allende), heter det i politirapporten som nå kommer frem i lyset i forbindelse med rettssaken mot nettopp Torbe.

En annen spansk avis, El Confidencial, knytter også Real Madrids Isco til saken. Hverken Isco eller Muniain er med i den spanske troppen til EM.

Slik svarer Real Madrid på beskyldningenemot Isco på Twitter:

David De Gea er med i den spanske landslagstroppen som forbereder seg til EM-sluttspillet i Frankrike. Det er foreløpig uklart om landslagssjef Vicente del Bosque kommer til å velge De Gea eller Iker Casillas som målvakt i åpningskampen mot Tsjekkia mandag.

Les også

Chat direkte med Lars Tjærnås underveis i EM-kampene

Les også

Guide og TV-tider dag for dag

Les også

Hvordan går det i EM? Bruk vår tabellkalkulator her!

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert: