Klippet av den rasende eksperten tar av på nett: – Dette er fullstendig pinlig!

Tidligere landslagsspiller med syv minutters tirade på direkten.

Taylor Twellman langet ut mot det amerikanske fotballandslaget etter 1–2-tapet for Trinidad & Tobago.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Trinidad & Tobago – USA 2–1

For første gang siden 1986 spilles fotball-VM for herrer uten USA som deltager. Billetten til Russland glapp etter et 2–1-tap på bortebane mot Trinidad & Tobago. Samtidig vant Panama på hjemmebane, og sikret dermed sin første VM-deltagelse noensinne.

Også den siste kvalifiseringsplassen gikk i vasken for USA. Den får Honduras, som møter Australia i playoff.

Les også

Skandalescoring sendte nasjonen til VM for første gang: – Sjokkerende

Nedturen blir ikke godt tatt imot i USA. Der får trener Bruce Arena og hans spillere det glatte lag. Spesielt fra tidligere landslagsspiller Taylor Twellman. Mannen med 30 kamper med flagget på brystet for USA, fyrte løs på ESPN. Episoden er også blitt omtalt av blant annet USA Today, samt en rekke andre internasjonale medier.

Taylor Twellman var ikke veldig imponert over 2–1-tapet for Trinidad & Tobago.

Sammenlignet med Island

I løpet av en syv minutter lang tirade fikk han frem stort sett det han mente om landslaget.

– Dette er fullstendig pinlig. Med alle pengene som er puttet inn i idretten, så klarer du ikke uavgjort mot Trinidad? Dette resultatet skulle aldri skjedd. Alle må se seg selv i speilet. Det gjelder også meg. Jeg spilte for programmet, og det er flaut, fyrte han løs.

Twellman scoret seks mål for det amerikanske landslaget. Tre av dem kom i en kamp mot Norge i 2006, da USA vant 5–0 i Los Angeles.

Se utdrag av tiraden her:

Twellman trekker frem Tyskland som eksempel på hvordan en nasjon kan gå sammen og snu en vond trend. Tyskerne hadde samling i bunnen etter et skuffende EM i 2000. Nå er de blant verdens ledende nasjoner. Men også Island ble trukket frem i løpet av tiraden.

Les også

Full oversikt: Dette er de 23 lagene som er klare for VM – disse kjemper om å slå følge

Den tidligere landslagsspilleren sammenlignet landet, som nylig ble klar for sitt første VM noensinne, med byer i USA. Til sammenligning har Island drøyt 320.000 innbyggere. USA har rundt 320 millioner.

Island sto for nok en bragd da de kvalifiserte seg for VM i Russland nylig.

– Island er på samme størrelse som Corpus Christi i Texas og Anaham i California. De har funnet ut av dette. Om ikke USA klarer det, er det ingen grunn å være med. Island, et område som er så lite, og på størrelse med Corpus Christi i Texas. Jeg må gjenta det, for det er en utrolig påminnelse, var den brutale dommen.

Stempler spillerne som bortskjemte

Han var ikke den eneste tidligere USA-spilleren som var misfornøyd.

Den tidligere landslagshelten Alexi Lalas hadde også en klar mening om prestasjonene i kvalifiseringen.

– Hva skal dere gjøre? Skal dere fortsette å være en gjeng pinglete, tatoverte og underpresterende millionærer? Dere er en fotballgenerasjon som er blitt gitt alt. Dere er en fotballgenerasjon som er i ferd med å sløse bort alt. Nå er det på tide å betale tilbake. Får oss til å tro igjen, var hans budskap på FOX Sports.

Etter å ha gått glipp av VM for første gang siden 1986, tok landslagssjef Bruce Arena selvkritikk. Han tok over jobben etter at Jürgen Klinsmann fikk sparken i 2016.

– Vi har ingen unnskyldninger, vi mislyktes i dag. Vi skulle gått av banen med minst ett poeng. Vi kvalifiserte oss ikke til VM – det var min jobb, sa Arena.

Publisert: