BBC: Leicester-eieren var om bord i helikopteret som kræsjet utenfor stadion

Dramatisk ulykke utenfor Leicesters stadion lørdag kveld.

Helikopteret til Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha kræsjet lørdag kveld. Her er flammehavet etter ulykken.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Kræsjen fant sted etter Premier League-oppgjøret mellom Leicester og West Ham lørdag kveld.

Plutselig kræsjet helikopteret til Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha (61). Ulykken skjedde ved parkeringsplassen utenfor stadion, skriver The Mirror. Øyenvitner skal ha sett helikopteret lette fra gressmatten rundt klokken 21.30 norsk tid.

BBC skriver at Leicester-eieren var om bord i helikopteret lørdag kveld. Det skal være kilder nær familien som opplyser dette.

Sky News skriver at fire andre personer var om bord. Kanalen melder at det dreier seg om Leicester-eierens datter, to piloter og en femte person som ikke har blitt identifisert.

Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

– Vi bistår Leicestershire-politiet og nødetatene med å håndtere en stor hendelse ved King Power Stadium. Klubben vil komme med en uttalelse når vi har fått på plass mer informasjon, skriver Leicester på sine nettsider.

Søndag ettermiddag meldte politiet i Leicestershire at de jobber med å få ut en oppdatering til publikum og media.

Srivaddhanaprabha har for vane å bli hentet i helikopteret etter hver hjemmekamp. Han er grunnlegger av King Power, et selskap som driver Duty Free-butikker. Srivaddhanaprabha er én av Thailands rikeste menn og tok over Leicester i 2010.

Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha.

Flammehav

Ifølge øyevitnebeskrivelser gjengitt av Sky Sports-reporter Rob Dorsett, hadde helikopteret vært i luften i noen sekunder før det begynte å vingle. Det skal tilsynelatende ha vært noe galt med en propell.

– Jeg så alt. De fikk store problemer og greide bare å ta seg over arenaen før helikopteret begynte å spinne rundt og krasjet, sier et øyenvitne til avisen The Mirror.

Helikopteret til Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha kræsjet lørdag kveld. Her kommer helikopteret for å hente ham etter en kamp i 2016.

Hendelsen førte til frenetisk aktivitet - med politibiler, ambulanser og sikkerhetspersonell i beredskap. Bilder fra stadionområder viste flammer og røyk. Rundt klokken 22.30 norsk tid - 21.30 lokal tid - hadde imidlertid brannvesenet fått kontroll over flammene.

– Vi håndterer en hendelse i nærheten av King Power Stadium. Nødetatene er oppmerksomme på det og håndterer hendelsen, skrev Leicester-politiet i en pressemelding.

Blomster utenfor stadion

Søndag morgen skal personer ha startet å legge blomster og fotballeffekter utenfor stadion, melder BBC-kommentator Ian Stringer. Han la søndag ettermiddag ut dette bildet på Twitter:

Vitner BBC har snakket med sier at Leicester-keeper Kasper Schmeichel skal ha løpt mot parkeringsplassen da han fikk vite om at krasjen, for å hjelpe til. Dansken skal ha vært svært nedbrutt etterpå. Parkeringsplassen hvor helikopteret styrtet ble brukt av ansatte i klubben, og det skal ha vært travel aktivitet på plassen etter kampslutt.

Fotballegenden Gary Lineker, som er fra Leicester, har kommentert hendelsen på sin Twitter-konto. Flere Leicester-spillere har lagt ut Twitter-meldinger med emojier som viser at de ber for de som er rammet av ulykken.

🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼 https://t.co/Pr9bvnVUwl
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk