Charlotte Kalla ville ikke ha den norske treneren

Den svenske skistjernen bryter med landslaget. – Synd for henne og synd for oss, sier Ole Morten Iversen.

Ole Morten Iversen (t.v) blir sjef for de svenske langrennsjenetene. Den største stjernen, Charlotte Kalla, har takket nei til landslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TRONDHEIM: Tidligere i april ble det kjent at Ole Morten Iversen, far til årets norske skikomet Emil Iversen, skulle ta over som sjef for de svenske langrennskvinnene.

Les også

Charlotte Kalla «tar en Northug» - bryter med landslaget

Lagets klart største stjerne har de siste årene vært Charlotte Kalla. I dag sendte det svenske skiforbundet ut en pressemelding, hvor de gjorde det klart at Kalla bryter med landslaget. På samme måte som Petter Northug skal hun nå gjennomføre sitt eget opplegg frem til sesongstart.

— Jeg vil prøve noe nytt i min karriere. Etter ti år på landslaget er jeg klar for å gjøre forandringer og følge et opplegg som jeg har sterk tro på. Jeg tror resultatet av samarbeidet med min personlige trener Magnus Ingesson blir bedre om vi kan treffes kontinuerlig for oppfølging, planlegging og teknikkarbeid, sier hun.

Synes det er synd

Iversen forteller til Adresseavisen at han har kjent til Kallas valg en god stund.

— Hun signaliserte behov for å gjøre noe nytt allerede før jeg fikk tilbud om jobben. Jeg har hatt dialog med henne og har veldig forståelse for det. Hun har gått seg litt fast og har behov for å gjøre noe nytt, sier han.

Samtidig innrømmer den ferske svenske landslagstreneren at han synes det er synd.

— Punkt en er at jeg har forståelse for at hun vil gjøre noe annet, men det er synd for laget. Vi mister liksom motoren i laget. Jeg synes også litt synd på henne, for jeg tror at med et nytt trenerteam og lag, så kunne det ha bidratt til at hun hadde utviklet seg som skiløper. Men jeg respekterer valget.

Skal ikke bidra

Iversen ser for seg at han ikke vil bidra på noen måte for Kalla i månedene fremover.

— Jeg er ansatt av skiforbundet som trener for det svenske damelandslaget. I den grad skiforbundet vil at jeg skal bidra for henne, så må arbeidsgiveren si ifra om det. Jeg er interessert i det, men kan ikke gjøre det jeg har lyst til akkurat nå. Kalla har et bra støtteapparat. Hun og Magnus Ingesson har spikret et opplegg, sier Iversen.

Så langt har ikke Kalla gitt noen signaler som kan tyde på at hun ønsker å søke råd hos nordmannen.

Sammenlignes med Northug

— Hun har ikke gitt uttrykk for å bruke meg på noen måte. Jeg hadde syntes det ville ha vært steikandes artig å trene Kalla, men den muligheten mister jeg.

Iversen er enig i at Kallas situasjon kan sammenlignes med det Petter Northug har gjort. Den norske skistjernen brøt med landslaget våren 2013. — Det er litt som med Northug. Det blir spennende å se hvordan vi håndterer utfordringer som sponsorer og den svenske Olympiatoppen. Men Kalla blir på vårt lag under verdenscupåpningen i Kuusamo, poengterer han.

Laget som Ole Morten Iversen og hans trener Johan Granath får ansvar for kommende sesong består av Hanna Falk, Anna Haag, Sofia Henriksson, Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson, Jonna Sundling, Linn Sömskar, Emma Wikén og Jennie Öberg.

Publisert: