Fana fikk bank av landslagsstjernene – Tertnes tapte toppkampen

Fana var sjanseløse mot serielederen, mens Tertnes mistet sjansen på pallplass.

Fana og Celine Solstad forsøkte, men ble et par nummer for små mot Vipers.
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

VIPERS – FANA 41–26 / LARVIK – TERTNES 29–25

Både Fana og Tertnes var onsdag i aksjon, men ingen av lagene tok med seg en borteseier i den 13. serierunden i Eliteserien for kvinner.

Bataljen mellom Larvik og Tertnes ble en tøff affære. Med Tertnes-seier ville laget klatre opp på pallplass, men Larvik ble ingen enkel motstander. Selv om Tertnes lå over Larvik på tabellen, var østlandslaget klart bedre i første omgang. Til pause ledet de 18–13.

 • LEST DENNE? Larvik-treneren ferdig i klubben: – Jeg er sjokkert

Tertnes klarte aldri å reise seg i 2. omgang. Gjennom hele omgangen ble de liggende fire-fem mål bak, og tapte til slutt kampen 25–29.

– Vi kommer på etterskudd i duellene, og har for lite dynamikk i forsvaret. Derfor får vi fem utvisninger i første omgang, og vi får aldri en god rytme i spillet vårt, sier Tertnes-trener Tore Johannessen etter kampen.

Han tror at kampen om sølvet blir tøff. Storhamar har 18 poeng mot Tertnes 16, og har i tillegg spilt en kamp mindre.

– Storhamar har fått et stort forsprang, så det er ikke fokuset for oss. Men det er fortsatt slik at vi styrer selv om vi skal klare bronsen, så vi er nødt til å finne tilbake tryggheten vi har hatt i forsvarsspillet, sier Johannessen.

Med dagens seier rykket Larvik opp til tredjeplassen, også de med en kamp mindre enn Tertness. Fredrikstad har like mange poeng som Tertnes, men en kamp mindre spilt.

Tertnes toppscorer i kampen ble Madeleine Hilby med åtte mål.

Larvik spilte sin første kamp under sin nye hovedtrener Lene Rantala. Geir Oustorp fikk mandag beskjed om at han ikke fikk fortsette som trener for Larvik ut inneværende sesong.

Fana ble overkjørt av stjernene

I Kristiansand fikk Fana trøbbel mot storfavorittene Vipers nesten umiddelbart. Jeanett Kristiansen åpnet scoringshowet for serielederen, og kjørte over Fana fra første minutt.

Etter ti minutter ledet Vipers 10–5, men Fana våknet litt etter sjokket og fikk mer dreis på spillet sitt. Likevel klarte de aldri å virkelig yppe seg mot landslagsstjernene i Vipers. Til pause var resultatet 22–15.

Vipers fortsatte hardkjøret i 2. omgang, og sifrene ble styggere og styggere for Fana. Etter halve 2. omgang hadde Fana bare klart å score fire mål, mens Vipers fant nettmaskene tolv ganger.

– Ikke denne kampen vi skal vinne

Da signalet for overstått 2. omgang gikk, sto det 41–26 på tavlen til serielederne fra Kristiansand.

– Jeg synes at vi skal være nærmere enn dette. Men vi spiller mot et av Europas beste lag, så dette er ikke den kampen vi skal vinne. Men vi er alltid misfornøyde når vi taper, spesielt med så mange mål, sier Fana-trener Erlend Lyssand etter kampen.

Han mener laget ble for passive i den første halvdelen av 2. omgang. De ti første minuttene scoret Vipers ti ganger, mens Fana fikk bare to skudd i nettet på samme tid. Lyssand men mener likevel at det er mye positivt å ta med seg hjem til Vestlandet.

– Jeg synes vi fremstår som et lag, og får scoret mange mål. Spesielt spiller Celine Solstad en god kamp i 60 minutter, så det er masse positivt å ta med seg videre, sier Lyssand.

Celine Solstad ble Fanas toppscorer med syv mål.

Fana ligger etter kampen fortsatt på niendeplass, et poeng foran kvalifiseringsplassen. Gjerpen, som ligger på tiendeplass, spiller mot Molde i kveld, og vil med seier passere Fana.

Publisert:
 1. Tertnes Håndball Elite
 2. Fana IL
 3. Vipers Kristiansand
 4. Larvik HK
 5. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. Den drapssiktede fra Kongsberg bodde i Stavanger

 2. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

 3. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

 4. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

 5. Her er Arbeiderpartiets nye gruppeleder i fylkestinget

 6. Støre åpner for å etablere et eget sokkeldirektorat