Slik stiller AaFK: John Arne Riise i ny posisjon

Får endelig spille i posisjonen der han tidligere har blomstret internasjonalt.

John Arne Riise
 • Pål Are Lilleheim
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Kl. 15.30: Aalesund — Start

AaFK-trener Trond Fredriksen fortsetter med å gjøre minimale endringer i laget – til tross for at laget i det siste har sviktet når det kommer til å levere resultater.

Til dagens kamp mot Start har Fredriksen imidlertid ei interessant endring; John Arne Riise flyttes ned på venstreback. Og det er en posisjon der vi har sett han blomstre i storheter som Monaco, Liverpool, Roma og Fulham, i tillegg til det norske landslaget.

Adam Örn Arnarson er ikke med i dagens kamptropp, etter å ha startet alle AaFKs tidligere seriekamper i år. Dermed flyttes Mikkel Kirkeskov over på høyre back. Fredrik Carlsen er tilbake på AaFKs midtbane, etter å ha sonet karantene for tre gule kort i forrige serierunde mot Sarpsborg.

Bunnoppgjør

Det er to lag som desperat trenger poeng, for ikke å bli akterutseilt i bunnen av tabellen. Lagene ligger sist (Start) og tredje sist på tabellen. AaFK er à poeng med Stabæk på nest siste plass, men det er bare tre poeng ned til Start for hjemmelaget.

Poengfangsten for begge lag er alt annet enn imponerende etter ti kamper. Start står med fire poeng, alle etter uavgjort resultater, mens AaFK står med sju poeng.

Start har faktisk ikke vunnet på sine 25 siste kamper seriekamper! Siste trepoenger var 4-1-seieren hjemme mot Stabæk 4.juli i fjor. Kun en rekke i historien er lengre, Sandefjords 27 kamper i 2010-sesongen.

Har godt grep på AaFK

AaFK og Start har møtt hverandre 16 ganger i den øverste divisjonen. Aalesund står med sju seirer, Start fem, mens fire kamper har endt uavgjort. I Ålesund har Start vunnet tre av åtte møter. Tre kamper har endt uavgjort, mens AaFK har faktisk kun har vunnet to av åtte hjemmekamper mot Start.

Lagene

AaFKs startellever (4-4-2): Andreas Lie – Mikkel Kirkeskov, Edvard Skagestad, Oddbjørn Lie, John Arne Riise - Vebjørn Hoff, Fredrik Carlsen, Bjørn Helge Riise, Peter Orry Larsen - Mos Abdellaoue, Franck Boli

Benken: Cramer, Mäntylä, Fet, Martinussen, Gyasi, Da Silva og Thrandarsson.

Starts startoppstilling: (4-4-2): Håkon Opdal - Alex DeJohn, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel, Vikstøl, Henrik Robstad - Jens Kristian Skogmo, Chidiebere Nwakali, Kristoffer Vassbakk Ajer, Espen Børufsen - Mathias Rasmussen, Lars-Jørgen Salvesen

Benken: McDermott, Sandnes, Hoff, Aase, Breimyr, Wichne, Sigurdsen.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. IK Start

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 2. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

 3. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget

 4. Snille, gode Ole Kallelid

 5. Fridykkere løftet opp 77 dekk fra havbunnen

 6. Derfor er selvtest nå godt nok hvis du har tre vaksinedoser