Engblom og Zajic lekte seg med KFUM

Fire mål på seks minutter da Sandnes Ulf knuste KFUM.

Pontus Engblom jubler etter scoring og seier over KFUM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

SANDNES STADION: Bojan Zajic og Pontus Engblom regelrett herjet med KFUM da Sandnes Ulf tok en knusende 6-2-seier søndag kveld.

— Dette var en fantastisk kamp. Det var viktig å få en seier på hjemmebane nå, sier Zajic til Aftenbladet.

Lekestue

Med to målgivende pasninger av ypperst klasse fra Bojan Zajic, og to skikkelig toppscoreravslutninger fra Pontus Engblom, var kampen avgjort allerede til pause.

Da ledet Sandnes Ulf 3-0, etter at Vidar Nisja hadde åpnet scoringsballet.

— Vi fungerer veldig godt sammen, Pontus og jeg. Vi har en veldig god samhandling. Det har fungert bra de forrige kampene også, men i dag satt det skikkelig, sier Zajic.

— For meg er det bare å slå pasningen, for jeg vet at han scorer på den. Engblom er fantastisk god, skryter han.

Målfesten fortsatte i andre omgang, og både Zajic, Nikolai Geertsen og Marius Helle tegnet seg på scoringslisten.

KFUMs Emil Ekblom reduserte to ganger – men det var likevel aldri noen spenning i kampen.

— Vi hadde full kontroll. Vi ble enige om å fortsette kjøret etter pausen, men fikk en tidlig i fleisen. Heldigvis slo vi tilbake, og jeg følte vi drepte kampen med 4-1-scoringen. Vi burde ikke sluppet inn to mål, men så lenge vi scorer seks går det greit, smiler tomålsscorer Pontus Engblom, som nå er oppe i ni fulltreffere og er toppscorer i 1. divisjon.

Vi fulgte kampen:

Les også

Chat med Aftenbladet under Sandnes Ulf-KFUM

Kampen var avgjort til pause

Fra første spark på ballen var det så å si bare ett lag på banen.

Allerede etter et kvarter lå den første ballen i nettet bak KFUM-keeper Lars Hirschfeld.

Kenneth Sola slo inn et hjørnespark fra høyre. Vidar Nisja stusset den ned i lengste hjørne. 1-0 til Ulf.

Så tok Bojan Zajic og Pontus Engblom over showet. Med to magiske øyeblikk sørget de for at kampen var mer eller mindre avgjort etter de første førtifem.

Først etter en halvtime, da Zajic slo en elegant bakromspasning til Engblom, som lobbet ballen iskaldt over keeper og i mål til 2-0. Så, et kvarter senere, gjorde de det igjen. En ny utsøkt langpasning fra Zajic landet på brystkassen til Engblom, som alene med keeper enkelt satte inn 3-0. ## Fire mål på seks minutter

KFUM øynet er ørlite håp da Emil Ekblom reduserte til 3-1 bare fem minutter etter hvilen – men så fulgte en helt spinnvill periode hvor det rant inn med mål begge veier.

Etter 57 minutter fintet Bojan Zajic av en KFUM-forsvarer og curlet ballen i lengste hjørne.

Etter 61 minutter headet Nikolai Geertsen inn 5-1. På det påfølgende angrepet reduserte Ekblom igjen – før Marius Helle deretter gikk rett i angrep og satt inn 6-2. Den siste perioden av andre omgang ble bare en parademarsj for Sandnes Ulf, som hadde full kontroll på det hele og enkelt kunne kontrollere inn en solid seier, tre nye poeng og masser av selvtillit inn mot lokaloppgjøret mot Bryne neste søndag.

Publisert: