«Det er ikke en seier for norsk fotball, det er en seier for Betsson»

SUPPORTER: Tore Asheim mener det er naivt å tro at John Arne Riise returnerte til Aalesund fordi det var det beste for norsk fotball.

HJEMME: John Arne Riise ble presentert som Aalesund-spiller i forkant av seriepremieren. Her intervjues han av TV 2s Davy Wathne. Foto: Svein Olav Humberset

 • Tore Asheim
Publisert: Publisert:

Tore Asheim er Viking-supporter og skriver for Aftenposten Supporter.

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Så da ble det klart at John Arne Riise fikk lov til å spille for Aalesund likevel. Avtalen med Betsson ble "avbrutt", de sender ikke reklamefilmene de har spilt inn og dermed var det fritt frem for signeringen med Aalesund. Det er selvfølgelig artig med en såpass stor profil som Riise i Tippeligaen.

Les også

John Arne Riise: - Fantastisk å være tilbake

Rent personlig har jeg aldri vært hans største fan, av ymse årsaker, men jeg respekterer det han har fått til på fotballbanen. Samt det at han er bestekompis med Steven Gerrard. Det er noe en tidligere kollega av meg har drømt om lenge, og noe han nok aldri vil oppnå.

Her finner du alle saker fra Aftenposten Supporter

Det som er mest interessant oppe i alt dette er måten media og nå faktisk også denne bloggen har gitt det spillet Betsson og Riise har spilt maks uttelling. Det er kommet til det punktet at en nesten kan tro Betsson og Riise hadde edle motiver oppe i alt dette, slik som det blir fremstilt av enkelte medieaktører og for den saks skyld Kjetil Siem.

Les også

Pål André Helland: - Riise frykter meg

Som en som prinsipielt sett er enig med både Betsson og Riise at han burde fått spilt for Aalesund også med dem som sponsor er det kanskje noe merkelig at jeg tar tak i dette.

Det som inspirerer erkommentaren skrevet av Dagbladets Morten Pedersen der han fremstiller det som om Riise gjorde dette fordi det var best for norsk fotball. Selvsagt gjorde han ikke det. Det er rett og slett grunnleggende naivt.

Om Riise og for den saks skyld Betsson faktisk gjorde dette fordi det var best for norsk fotball og forholdet til Norsk Tipping ville dette skjedd lenge før seriestart. De har presset absolutt alt de kunne ut av den gratisreklamen norske medier og NFF villig har gitt dem.

Det er ikke en seier for norsk fotball eller felleskapet, det er en seier for dem og nå til sist Aalesund. Det som har skjedd oppe i alt dette er at merkenavnet til Betsson har blitt styrket blant folk flest, og at flere og flere ser at det finnes langt mer der ute enn bare Norsk Tipping.

Les også

Bettingselskap dropper TV-reklamer – nå kan Riise bli Aalesund-spiller

Noe jeg som tilhenger av frislipp av andre aktører på markedet faktisk er ganske fornøyd med. Jeg må egentlig gi dem stor ros for å ha gjennomført dette på helt perfekt vis, jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde troen på att dette prosjektet ville bli så utrolig vellykket.

En ser det også denne uken selv etter at samarbeidet visstnok ble avsluttet. Riise twitrer og retweeter skamros av Betsson. Han navngir dem. Og så er det noen som faktisk tror Norsk Tipping og spillmonopolet er seierherren her? Slettes ikke. Samarbeidet med Betsson er kansje offisielt over, men det vil bli tatt opp igjen ganske kjapt etter endt karriere.

Det er dette en som Morten Pedersen bør ta tak i, fremfor å henge opp glorien over John Arne Riises hode. Innse det Morten, du og alle andre har blitt brukt. Sportssjefen i Aftenposten Bertil Valderhaug har innsett dette, men som han sa til undertegnede på Twitter, skulle en ikke rapportert det? Og der ligger selve geniet i det Betsson har foretatt seg her. Gratulerer til både dem & John Arne Riise.

Les også

 1. Betsson bekrefter: - Riise-avgjørelse kommer fredag

 2. AaFK-juristenes dom: - Reklamefilmer kan ikke stoppe Riise-spill

 3. Medias tabelltips: Her er seriemesteren, og disse rykker ned

 4. Riise rørt over velkomsten: - Det er nesten litt for mye

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Supporter
 3. John Arne Riise

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Butikken har vært en del av Stavanger sentrum i 110 år. Nå legges den ned

 2. Økende smittetrend, men flere bedrifter åpner for å jobbe på kontoret

 3. Slik så det ut i Ålsheia i Sirdal i dag

 4. Elev på Lundehaugen smittet

 5. Senterleder avkrefter rykter som går på sosiale medier

 6. Ulovlig å konkurrere - arrangerte «trening med tidtaking» for 40 løpere