Riiber spurtet til sin første VM-medalje. Tyskland forsvarte lagsprintgullet

Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid sikret VM-sølv etter et godt langrenn.

Jan Schmid (t.v.) og Jarl Magnus Riiber etter annenplassen i kombinert lagsprint i ski-VM i Seefeld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Den norske duoen måtte hente 27 sekunder på regjerende mester Tyskland i langrennet på lagsprinten for å håp om gull, men det var nytteløst.

Det tyske laget med Fabian Riessle og individuell verdensmester Eric Frenzel hadde kontroll over ti etapper og gikk inn til et nytt tysk gull.

Riiber spurtslo Østerrike og Bernhard Gruber i kampen om sølvet.

– Jeg er fortsatt skuffet over hopprennet, når det er der jeg skal være best. Jeg mangler litt selvtillit der om dagen, sa Riiber til NRK.

– Jeg prøvde å ta igjen Tyskland, men da vi ikke klarte å hente dem inn, så måtte vi være kyniske, la han til.

Schmid skulle også ønske at de hadde hoppet litt lenger.

– Langrennet synes jeg er bra, så har vi begge mer å gå på i bakken. Vi må ta med oss et greit langrenn, sa Schmid.

Duell bak Tyskland

Japan, Norge og Østerrike samlet seg raskt bak Tyskland i langrennet, men først på den syvende runden startet det å skje ting. Franz-Josef Rehrl gjorde et ærlig forsøk, og la på noen meter til Schmid, mens Yoshito Watabe måtte slippe ryggen til nordmannen.

Så smalt Riiber til. Unggutten tok igjen hjemmenasjonens Gruber og sørget for at det var kun 12 sekunder som skilte til Tyskland.

Les også

Mener dette er «gull verdt» for Norges VM-duo

Jarl Magnus Riiber (høyre) spurtslo Bernhard Gruber.

Schmid holdt følge med Rehrl på sin siste etappe, og la til rette for en spurt mellom Riiber og Gruber. Den vant Riiber og sikret en ny sølvmedalje for Norge.

– Det er alltid bra å ta medalje, men jeg skal innrømme at gullmedalje er det vi har mest lyst på. Samtidig føler jeg at vi er nærme, men vi gjør ikke en god nok jobb i bakken eller i løypa, sa landslagssjef Kristian Hammer.

Det var Schmids andre medalje i mesterskapet. Fredag innledet Schmid VM med en kruttsterk sølvmedalje i den første individuelle konkurransen.

– Vi har to medaljer. Vi har mange mesterskap hvor vi ikke har tatt medaljer. Sånt sett plukker vi medaljer, og er fornøyd med det. Samtidig er det gullet vi drømmer om, så det skal vi kjempe knallhardt for de to siste øvelsene, sa Hammer.

– Vi har to sølvmedaljer, også håper vi at vi har våre beste gullsjanser igjen, sa sportssjef Ivar Stuan.

Riiber har vært kombinertsportens klare ener denne sesongen, men har ikke funnet helt ut av Bergiselbakken.

Les også

Graabak vraket fra lagsprinten: – Han ble forbannet

Aldri vunnet

Riiber fikk det heller ikke søndag helt til i hoppbakken. Han og Schmid var på 4.-plass før langrennet i lagsprinten, 27 sekunder bak Tyskland.

Individuell sølvvinner Schmid hoppet 127,5 meter, mens Riiber landet på 123 meter.

Riessle og Frenzel imponerte i bakken. De hoppet henholdsvis 130 og 128 meter og gikk først ut i langrennet, men det var ikke mye som skilte.

Japan (Akito Watabe og Yoshito Watabe) gikk ut åtte sekunder bak, Østerrike (Bernhard Gruber og Franz-Josef Rehrl) 22 sekunder og Norge 27 sekunder.

Norge har aldri vunnet VM-gull i lagsprint. For to år siden tok Magnus Krog og Magnus Moan sølv, mens det i 2015 ble bronse til Moan og Håvard Klemetsen. Øvelsen ble innført i forkant av mesterskapet i 2013.

Publisert: