Drama for Bakkerud i VM: Måtte til legevakt for å få oksygen

Andreas Bakkerud fullførte tross skade på bilen og har håp om VM-medalje.

DRAMATIKK: Det ble mye dramatikk for Andreas Bakkerud på den siste dagen i Tyskland. Her fra et tidligere løp. Foto: Simen N. Hagen
  • Benedicte Andersen Bakken
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Siste dag av VM-runden i Tyskland ble alt annet enn enkel for Andreas Bakkerud. Flere komplikasjoner gjorde det vanskelig for bergenseren, men som likevel klarte å sikre seg 3.-plassen i finalen bak Kevin Eriksson på 1. plass og Petter Solberg på 2. plass.

Les også

Rallycross: Nå dreier spenningen seg om hvem som tar sølv og bronse

Dramatikk

At det skulle bli nok en tøff dag på en vanskelig bane i Tyskland, var allerede forventet.

Men at det skulle bli såpass tøft som det ble, var det nok ikke mange som hadde regnet med. Først ble Bakkerud truffet av en bil, noe som gjorde at han måtte kjøre på tre hjul. Dette gjorde at tiden ikke ble bra nok, og Bakkerud havnet på en 7. plass i sammendraget. I semifinalen kjempet Bakkerud seg tilbake og kom i mål som nummer tre. I finalen ventet det derimot nye komplikasjoner for rallyføreren.

— I finalen så hadde han en veldig god start, og han kjempet virkelig på. Så ser vi at bilen er røykfylt, og eksosanlegget har fått en skade, forteller manager Jan Tore Brustad.

Bakkerud måtte rett til legevakten for å få oksygen.

— Det så mer dramatisk ut enn det var. Det gikk bra, og han fikk oksygen, så det var egentlig ingen dramatikk. I tillegg til alt det andre, så knakk girspaken allerede etter andre runde, så kampen om å nå igjen Petter Solberg ble ikke så lett da girspaken var knekt og bilen full i røyk, forteller Brustad.

Bakkered klarte til slutt å komme inn til en 3. plass i finalen og står nå med 210 poeng før siste og avgjørende runde i VM i Argentina.

Les også

Steens dom etter nok et bortetap: God natt!

Gull til Ekström

VM-gullet ble tildelt Mattias Ekström søndag. Spenningen om sølv— og bronsemedaljen er det som står i fokus nå, og begge medaljene er innenfor rekkevidde for Bakkerud.

— Kampen er helt åpen, så det handler om å gjøre det godt i Argentina. I første rekke står kampen om de to medaljene mellom Solberg, Kristoffersson og Bakkerud. Likevel skal man ikke avskrive Loeb, han er en ringrev, forteller Brustad.

Bakkerud og hans team er svært lysten på pallplass etter 5. plass i 2014 og 4. plass i 2015. — Det helt klare målet er å komme på pallen. Vi vil også gjøre alt for at sølvplassen kan bli vår, poengterer Brustad før han legger til:

— Det er svært jevnt, men det er det som er så bra med denne sporten. Det skal være en kamp, og det skal være jevnt. Ting kan snu så fort i denne sporten her, og de to siste medaljene er ikke delt ut før vi kommer over målstreken i Argentina.

Publisert:
  1. Rally

Mest lest akkurat nå

  1. Borgli blir sirkusdirektør

  2. – Nå er det på tide å bli pensjonist

  3. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

  4. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen

  5. Fritidseiendom solgt langt over an­tydning: – Vokser ikke på trær

  6. Kanelsnurren håver inn på bakverk