Det norske stortalentet håver inn på tennissuksess

Casper Ruud kan gjøre store penger i storturnering.

Casper Ruud kan møte Roger Federer i Australian Open, men først må han slå amerikanske Reilly Opelka.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Casper Ruud imponerer i kvalifiseringen til Australian Open i tennis, etter at han natt til fredag tok seg videre til tredje og siste kvalifseringsrunde.

Mot 26 år gamle Jonathan Eysseric ble det en meget spennende kamp over tre sett. Ruud vant greit det første settet 6–3, men etter et fem timers regnavbrudd kom franske Eysseric sterkt tilbake. Han slo tilbake med tilsvarende sifre i annet sett.

Les også

Varsler om utspekulert juks i Birken: - Umulig å oppdage på forhånd

2.11 meter høy amerikaner neste motstander

Lørdag spilles den siste kvalifiseringsrunden. Ruud, som er ranket som nummer 226 i verden, møter amerikanske Reilly Opelka. Den 2.11 meter høye amerikaneren er ranket som nummer 204 i verden.

– Han er latterlig høy og server veldig bra. Når servene hans sitter, så er det ikke så mye du får gjort med den, sier pappa Christian Ruud, som forventer en jevn kamp mot amerikaneren.

– Det er ikke verdens beste returspiller han møter, selv om han er en av verdens beste servere. Så Casper må være «sharp» i servegamene sine. Du får ikke så mange breaks mot Opelka, kanskje ett eller to break i løpet av en kamp, så Casper må være stabil i servingen, sier pappa Christian.

I 2015 ble han amerikanske Opelka omtalt som «den store (bokstavelig talt) i herrenes tennis» av Boston Globe. Den samme avisen kunne fortelle at Opelkas hardeste serve under Wimbeldon det året, målte 215 kilometer i timen.

Til sammenligning satte australske Sam Groth verdensrekord i 2012 med en serve på 263 kilometer i timen.

Les også

Bjørn Maaseide tynes av sin egen datter: - Jeg har fått høre det

Allerede sikret seg 150.000 kroner

Casper Ruud har allerede innkassert gode penger på seierene i de to kvalifiseringsrundene hittil. 25.000 australske dollar har det blitt i premiepenger så langt. Cirka 150.000 norske kroner omregnet til dagens kurs.

Skulle nordmannen slå Opelka og ta seg videre til 1. runde i en av tennisverdens mest prestisjetunge turneringer, står han ikke bare overfor muligheten til å møte stjerna Roger Federer til kamp. Han vil også ha sikret seg nærmere en halv million norske kroner i premiepenger, i tillegg til de 150.000 han allerede har sikret seg, ifølge nettstedet Total Sportek.

– Pengene betyr egentlig veldig lite akkurat nå. Det er hyggelig at han kan få litt lønn for strevet. Det har vært noen turnering der du har hentet en sekk på 240 dollar etter å ha vunnet, så at det er summer som er litt større er bare hyggelig. Men fokuset er mer på å ha en god og lang tenniskarriere, sier Christian Ruud.

Han leverte selv noen strålende prestasjoner i samme turnering på midten og slutten av 90-tallet. Nå synes han det er stas å se sønnen tar det videre.

– Det er ordentlig gøy. Det er en stor turnering, og masse bra tv-bilder. Så jeg må si at jeg mimrer litt tilbake til når jeg selv var der, sier han.

– Virker veldig solid

Eurosports ekspert Christer Francke er imponert over det Ruud har gjort så langt i Australia.

– Han virker veldig solid. Han spilte smart taktisk mot franskmannen. Han slet litt med returene i starten, men fikk mer og mer overtaket i spillet etter hvert, sier Francke.

Nå tror han på en jevn match mot amerikanske Opelka.

– Det er ingen lett kamp. Casper må returnere bra, og han håpe på å få et break her og der. Han må nok basere seg på at det blir kortere dueller og mindre spill, sier Eurosports ekspert.

Casper Ruud mot Reilly Opelka starter 03.30 natt til lørdag norsk tid, og sendes på Eurosport.

Publisert: