Einarsson fryktet han var blitt alvorlig syk: - Trodde OL kunne ryke

Snorri Einarssons råkjør før jul fikk konsekvenser. Nå reiser han alene på høydeopphold for å finpusse OL-formen etter å ha slått Petter Northug med fire minutter i Sverige.

KLAR: Snorri Einarsson slo Petter Northug søndag i Piteå.
 • Rune Robertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Alle snakker om Petter Northugs OL-muligheter. Tromsøbosatte Snorri Einarsson er allerede klar for mesterskapet i Sør-Korea, og slo skistjernen klart i Skandinavisk Cup søndag.

På den 30 kilometer lange klassiskdistansen i Piteå kom Einarsson i mål som nummer 14, ett minutt og 12 sekunder etter Mattis Stenshagen. Nesten fire minutter skilte ned til Northug. Lørdag ble Einarsson nummer 11 på 15 kilometer fri.

- Jeg hadde ikke noe fantastisk renn akkurat, men det han gjør er selvsagt for dårlig og tregt, sier Einarsson.

Les også

Full fiasko for Northug – over fem minutter bak vinneren

– Tenkte verste scenarioet

Islendingen gikk sin første konkurranse siden han deltok i verdenscupen i Toblach en uke før jul. I etterkant av konkurransene der ble han syk. Det satt en støkk i Islands OL-håp på ski.

- Jeg hadde reist mye rundt i Europa alene i ukene før, og jeg var ganske tom da jeg var i Toblach. Forrige sesong ble jeg syk i november, og da ble jeg satt sjakk matt, noe jeg merket resten av sesongen. Nå var tankene at det samme kunne skje også i år, sier Einarsson til iTromsø.

En hvileperiode før jul gjorde at han ble frisk igjen, og han tror ikke den korte sykdomsperioden skal ha noe å si for OL.

– Jeg trodde OL kunne ryke, for man tenker jo det mest negative scenarioet. Jeg ønsket ikke en situasjon der jeg forbereder meg i siste liten til OL, og var redd for å bli alvorlig syk. For å lykkes der må man trene hele sesongen, sier Einarsson.

Les også

Ny maktdemonstrasjon av Heidi Weng – inn til overlegen seier i Tour de Ski

Høydeopphold

Island kan ikke akkurat konkurrere med de store skinasjonene når det gjelder støtteapparat. Et høydeopphold utenfor Seefeld i Østerrike venter for Einarsson de neste par ukene. Det må han klare alene.

– Jeg får selskap etterhvert av det britiske landslaget. Der satser jeg på å få roen, og har god erfaring med det, sier Einarsson.

Han skal delta i verdenscupen i Seefeld 27. og 28. januar. Der går han trolig bare ett renn, som blir den eneste konkurransen før han reiser til OL i månedsskiftet januar og februar.

– Jeg skal gå minst 15 kilometer fri, tremil med skibytte og femmila i OL, slår Einarsson fast.

På søndagens renn maktet han ikke å henge med teten lenge nok.

– Jeg ble for gammel og treg da de kjørte på, erkjenner Einarsson.

Team Nord-Norges Torgeir Sulen Hovland ble nummer 12 i rennet søndag, fem sekunder foran Einarsson. Martin Mikkelsen ble nummer 27.

Publisert:
 1. Langrenn
 2. OL

Mest lest akkurat nå

 1. DIREKTE: Her setter Karlsbakk inn sin første Viking-scoring

 2. Nytt slag for Rødne: – Dette kom som lyn fra klar himmel

 3. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

 4. Test av fem elbiler. Og tre ting som bør inn i kjøpekontrakten.

 5. Ny direkterute fra Sola

 6. Gladmelding til Bryne-fansen: – En av de beste i ligaen