Kristoffersen berget pallplass etter ødeleggende feil: – Det bør ikke skje

Henrik Kristoffersen gjorde en ødeleggende feil allerede på den tredje porten i finalen, men klarte likevel å ta tredjeplassen i Adelboden.

Henrik Kristoffersen endte på tredjeplass i Adelboden. Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

 • Henrik Gill
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Henrik Kristoffersen lå godt an etter første omgang i Adelboden. 24-åringen lå på annenplass, og hadde gode forutsetninger for å kjempe om en verdenscupseier.

– Kan ikke gjøre slike feil

Før Kristoffersen skulle kjøre ut, var det erkerivalen Marcel Hirscher som ledet i Sveits. Kristoffersen gjorde en avgjørende feil allerede på den tredje porten, noe som ødela for nordmannen.

Kristoffersen prøvde likevel å redde det han kunne av tid, og kjørte til slutt inn 0,71 sekunder bak østerrikeren Hirscher.

Les også

Kristoffersen mistet seieren i andre omgang: – Jeg hater å tape mot ham

Sistemann ut i den andre omgangen var lederen fra første omgang, Marco Scwartzs, men han kjørte ut i finalen. Dermed sikret Kristoffersen seg tredjeplassen i Adelboden.

– Jeg får ikke gjort noe med det, så jeg kan ikke tenke noe på det, sier Kristoffersen til TV 2 etter rennet, og innrømmer at han ikke kan gjøre slike feil.

– Det er jo sånn som kan skje, men hvis du skal kjempe i toppen kan du ikke gjøre slike feil. Jeg gjorde to store feil, men sånn er livet. Mesteparten av tiden ryker på toppen etter den feilen i 2. omgang, sier 24-åringen.

Gikk forbi Svindal og Stenmark

Nå har Kristoffersen ikke vunnet i verdenscupen siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. Men dette var romerikens 51 pallplass i verdenscupen, i en alder av kun 24 år.

Samtidig ble Hirscher historisk. Dette er nemlig østerrikerens niende seier i Adelboden. Dermed overgår han Aksel Lund Svindal og Ingemar Stenmark som den som har vunnet flest renn på samme sted.

Det imponerer også Kristoffersen.

– Det er ganske stort når du teknikkløper. Fartsløperne kjører samme løype hver gang, det gjør ikke teknikerne. Men jeg skulle gjerne slått ham i dag. Jeg tror farten er der. Når han pusher grenser slik han gjør nå, skjer det feil til tider, sier 24-åringen.

Henrik Kristoffersen (t.h.) sammen med Clement Noel (2. plass) og vinner Marcel Hirscher (i midten). Foto: Gabriele Facciotti / TT NYHETSBYRÅN

Solevåg imponerte

Kristoffersen var nummer to etter 1. omgang i Adelboden. Han var 34 hundredeler bak østerrikeren Marco Schwarz, som toppet før finalen.

Kristoffersen lå 5 hundredeler foran erkerivalen Marcel Hirscher, som nordmannen tapte for i storslalåm lørdag.

Les også

Mari Eide rørt etter pallplass: – Jeg er veldig glad for at vi klarer dette etter en så tøff høst

Sebastian Foss-Solevåg var nummer 28 etter første omgang, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ikke fikk kjøre 2. omgang etter å ha blitt nummer 31.

Solevåg imponerte og kjørte seg helt opp til en 17. plass i finaleomgangen.

– Jeg har vist før at jeg kan prestere slik, jeg synes det var et greit resultat. Jeg tar med meg innstillingen, for i dag tør jeg å gjøre feil. Det er bedre enn å safe, sier Solevåg til TV 2.

Saken oppdateres!

Publisert:
 1. Alpint
 2. Henrik Kristoffersen
 3. Sebastian Foss Solevåg
 4. Aksel Lund Svindal

Mest lest akkurat nå

 1. Først løp han Norge på langs og knuste verdensrekorden. Så ble han rammet av syndromet som gjør løperen tom og trist

 2. Politiet fant usikret dynamitt, en bombe - og bazooka i kjelleren

 3. Oransje farevarsel: Svært kraftig styrtregn - vannlekkasjer flere steder

 4. Trodde han var på flukt - kjørte i 173 kilometer i timen på motorveien

 5. Røyk fra leilighet i Verven - ikke behov for evakuering

 6. Rødt-Mimir om fødekapasiteten på nye SUS: – En skandale