Kristoffersen berget pallplass etter ødeleggende feil: – Det bør ikke skje

Henrik Kristoffersen gjorde en ødeleggende feil allerede på den tredje porten i finalen, men klarte likevel å ta tredjeplassen i Adelboden.

Henrik Kristoffersen endte på tredjeplass i Adelboden.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Henrik Kristoffersen lå godt an etter første omgang i Adelboden. 24-åringen lå på annenplass, og hadde gode forutsetninger for å kjempe om en verdenscupseier.

– Kan ikke gjøre slike feil

Før Kristoffersen skulle kjøre ut, var det erkerivalen Marcel Hirscher som ledet i Sveits. Kristoffersen gjorde en avgjørende feil allerede på den tredje porten, noe som ødela for nordmannen.

Kristoffersen prøvde likevel å redde det han kunne av tid, og kjørte til slutt inn 0,71 sekunder bak østerrikeren Hirscher.

Les også

Kristoffersen mistet seieren i andre omgang: – Jeg hater å tape mot ham

Sistemann ut i den andre omgangen var lederen fra første omgang, Marco Scwartzs, men han kjørte ut i finalen. Dermed sikret Kristoffersen seg tredjeplassen i Adelboden.

– Jeg får ikke gjort noe med det, så jeg kan ikke tenke noe på det, sier Kristoffersen til TV 2 etter rennet, og innrømmer at han ikke kan gjøre slike feil.

– Det er jo sånn som kan skje, men hvis du skal kjempe i toppen kan du ikke gjøre slike feil. Jeg gjorde to store feil, men sånn er livet. Mesteparten av tiden ryker på toppen etter den feilen i 2. omgang, sier 24-åringen.

Gikk forbi Svindal og Stenmark

Nå har Kristoffersen ikke vunnet i verdenscupen siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. Men dette var romerikens 51 pallplass i verdenscupen, i en alder av kun 24 år.

Samtidig ble Hirscher historisk. Dette er nemlig østerrikerens niende seier i Adelboden. Dermed overgår han Aksel Lund Svindal og Ingemar Stenmark som den som har vunnet flest renn på samme sted.

Det imponerer også Kristoffersen.

– Det er ganske stort når du teknikkløper. Fartsløperne kjører samme løype hver gang, det gjør ikke teknikerne. Men jeg skulle gjerne slått ham i dag. Jeg tror farten er der. Når han pusher grenser slik han gjør nå, skjer det feil til tider, sier 24-åringen.

Henrik Kristoffersen (t.h.) sammen med Clement Noel (2. plass) og vinner Marcel Hirscher (i midten).

Solevåg imponerte

Kristoffersen var nummer to etter 1. omgang i Adelboden. Han var 34 hundredeler bak østerrikeren Marco Schwarz, som toppet før finalen.

Kristoffersen lå 5 hundredeler foran erkerivalen Marcel Hirscher, som nordmannen tapte for i storslalåm lørdag.

Les også

Mari Eide rørt etter pallplass: – Jeg er veldig glad for at vi klarer dette etter en så tøff høst

Sebastian Foss-Solevåg var nummer 28 etter første omgang, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ikke fikk kjøre 2. omgang etter å ha blitt nummer 31.

Solevåg imponerte og kjørte seg helt opp til en 17. plass i finaleomgangen.

– Jeg har vist før at jeg kan prestere slik, jeg synes det var et greit resultat. Jeg tar med meg innstillingen, for i dag tør jeg å gjøre feil. Det er bedre enn å safe, sier Solevåg til TV 2.

Saken oppdateres!

Publisert: