Marit Bjørgens mamma: - Det er like stort hver gang

Kristin og Ola Bjørgen ble besteforeldre for femte gang.

Marit Bjørgens mor, Kristin Bjørgen, sier det er stort å bli bestemor igjen.
  • Jonas Bjørkli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Natt til 2. juledag ble Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg foreldre for første gang.

For Bjørgens foreldre, Ola og Kristin, er gutten barnebarn nummer fem i rekken. De har sett frem til denne dagen.

Les også

Marit Bjørgen ble mamma i natt: - Vil gå renn i februar

— Alle tre har det bra, og det er like stort hver gang å bli bestemor. Han er den femte i rekken, skriver bestemor Kristin Bjørgen i en tekstmelding til Adresseavisen.

— Vi er lykkelig for at alt gikk bra, legger hun til.

Det nybakte foreldreparet beskrev selv sønnen som «verdens nydeligste «litjgut»» i en pressemelding lørdag formiddag. Paret har bedt om ro, og har ønsket alle en god jul videre.

Nå spekuleres det i når Bjørgen kommer tilbake i skisporet. Ifølge landslagstrener Egil Kristiansen kan man vente å se henne tilbake allerede i februar.

— Jeg tror hun begynte å bli litt utålmodig nå på slutten. Planen er fortsatt at hun kanskje kan gå noen renn i slutten av februar eller starten av mars, har Kristiansen sagt til NTB tidligere lørdag.

- Blir en god mor

Også hos Marit Bjørgens fanklubb på Rognes ble nyheten tatt imot med stor glede. Leder av fanklubben, Oddny Busklein, har vært i kontakt med familien, og bekrefter at alt står bra til.

— Vi ble kjempeglade, man svever jo litt når det kommer så gode nyheter, sier hun.

Busklein har tro på at skistjernen blir en god mor.

— Marit er en omsorgsperson. Hun har alltid vært opptatt av å komme seg ut, og det kommer hun nok til å overføre til gutten, legger hun til.

- I de beste hender

Hun påpeker også at gutten har noen fantastiske gener. Både mor Marit og far Fred Børre er olympiske mestere. Når Bjørgen skal gjøre comeback i skisporet ønsker hun ikke å ha noen formening om.

— Det har jeg ingen forutsetninger for å si noe om, men jeg vet at hun er i de aller beste hender hjemme hos Fred Børre og hos Skiforbundet, sier hun.

Aftonbladet har for øvrig lansert Gunde som forslag til navn på den lille gutten. Et forslag som ikke faller i god jord hos fanklubben.

— Akkurat dét navnet kan nok svenskene bare glemme, ler Busklein.

Publisert: