Norge vant, men håndgemeng etter stafetten

Norge vant herrestafetten, men russeren Alexandr Bolsjunov slo etter finske Joni Mäki med staven i kampen om 2.-plassen. Russlands 1. lag ble disket.

Klammeri mellom Aleksandr Bolsjunov fra Russland og Joni Mäki fra Finland etter at stafetten var over.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dramatikken var stor bak Norge. Finland kom inn til 2. plass, men russeren Alexandr Bolsjunov var sur. Det kom til håndgemeng. Han var irritert over det han mente var regelbrudd, et finsk korridorskifte som ikke har lov.

I oppløpet var det kamp om beste spor. Hvem gikk i posisjon først?

– Det russeren gjør er i alle fall ikke lov, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen i NRK-studio.

Det som skjedde etter at målstreken var passert, var at Bolsjunov kjørte inn i konkurrenten med høy fart. En skikkelig kroppstakling.

Juryen måtte samle seg umiddelbart for å finne ut hva som skjedde underveis. Det endte med at Russland 1 disket. 2. laget rykket opp til tredjeplassen. Nå kan Bolsjunov få bot og reprimande.

Finske Joni Mäki ligger nede etter å ha skapt raseri hos russeren Alexandr Bolsjunov. Men det var russeren som gjorde feilen på oppløpet.

Uansett var Norge best og med Simen Hegstad Krüger som ankermann.

Han klinte til og vant den siste verdenscupstafetten før løperne står på startstreken under ski-VM i Oberstdorf.

Klæbo har vært svært forsiktig med å menge seg for mye med andre skiløpere på grunn av korona, men er klar for verdenscuprennet i Falun kommende helg.

Nå var det Pål Golberg, Emil Iversen, Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger som tro til i 4 x 7,5 km. Og det er den siste etappen som Klæbo kan knipe. Han har god erfaring der, og spurtegenskapene som kan bli nødvendig i kampen om et VM-gull.

– Uansett kan laget justere seg før VM, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som satt i NRK-studio.

Prestasjonene i VM kan bety mye for hvem som det pekes på i stafetten til slutt.

Sjur Røthe leverte varene på stafetten. Han er i form om dagen.

Tenkte mot VM

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum hadde satt opp Emil Iversen på ankeretappen, hvis det aller viktigste «bare» var å vinne stafetten i Finland.

– Jeg prøver å tenke litt lenger enn min egen nese, sa sjefen.

Iversen, på sin side, skjønte det, men ville aller helst vært en avslutter.

Men han forsto at han er tiltenkt en klassisk etappe i VM, og derfor var det bedre å teste ut et lag som er mest mulig likt det som skal starte i Oberstdorf.

Stor ståhei ved målinnkomst. Klabb og babb mellom Finlands Joni Mäki (i bildet) ankermann og russeren Bolsjunov.

Golberg i slag

– Han gikk en kanonetappe, sa NRKs Torgeir Bjørn, som mente at Golberg har lagt inn en god søknad for å få nettopp åpningsetappen i VM.

Golberg er i form, noe han også viste under NM før avreise til Lahti.

Etter denne 1. etappen sa Golberg at han var fornøyd, men skulle gjerne vært alene til veksling, uten en russer bak seg.

Pål Golberg i tet fra start. Han gikk en glimrende 1. etappe.

Emil Iversen fikk også merke at russerne var på hugget i starten. Ivan Jakimusjkin var så vidt foran ham til veksling. Da var det Sjur Røthes tur til å gi avslutteren Simen Hegstad Krüger et lite pusterom.

– Jeg håper lagkameratene kan gi meg et best mulig utgangspunkt, sa Krüger før han tok fatt på ankeretappen.

Det ble et stort forsprang etter et jevnt, tøft løp fra Røthes side. Russland var så desidert i trøbbel. Mange av løperne gikk Tour de ski, og var preget av det.

Lyn- og landslagsløper Krüger hadde kontrollen. Og det er ingen tvil om at Norges stafettlag, enten det blir sånn eller slik, har god selvtillit.

– Jeg er ekstremt fornøyd, sa landslagssjefen.

Han mente at 15 km i VM blir viktig med tanke på tanke på VM-laget i stafett, og han fortalte at stafettlaget på ingen måte var satt.

Men kampen om medaljene blir tøff i ski-VM. Det er én måned til mesterskapet starter i Oberstdorf 23. februar.

Publisert: