Kapteinen om starten i AaFK: – Jeg har vært min egen verste fiende

David Fällman (31) har starta seks kamper på rad. Nå begynner svensken å komme i den formen han vil være i.

David Fällman la ikke skjul på at han var rusten etter en lang periode uten kamptrening, men i forrige kamp mot Sandnes Ulf var svensken AaFKs beste forsvarsspiller.
Publisert: Publisert:

I slutten av mai var David Fällman endelig på plass i sin nye klubb etter en lang ventetid for å få komme inn i landet. Han var den gangen klar på at han trengte tid på å komme i form. Nå har AaFK-kapteinen spilt seks kamper på rad fra start, og i fire av dem på rad har det blitt 90 minutter.

–Jeg føler at formen begynner å komme seg, men dette er noe vi har hatt en dialog rundt i klubben. Spørsmålet i starten var om jeg bare skulle gå rett inn og spille meg i form, eller om jeg skulle ha en slags oppkjøring før jeg spilte mye. Jeg tenker at det har vært bra å spille seg i form, sier Fällman til Sunnmørsposten.

PODKAST: AaFK Fortuna-spiller Pernille Gardien har ei viktig historie å fortelle om hva forventningspress fra omgivelsene og deg sjøl kan gjøre med gleden med å spille fotball. Etter å gruet seg mer til å spille fotball enn å glede seg, valgte Gardien til slutt å oppsøke hjelp.

– Ville mer enn jeg var klar for

Midtstopperen har tidligere ikke lagt skjul på at han er litt rusten etter en lang periode uten kamptrening. Borte mot Sandnes Ulf mandag var han AaFKs beste forsvarsspiller.

– Jeg har vært min egen verste fiende i begynnelsen. Det var fordi jeg kjente at jeg var så sugen på å spille mye, og motivasjonen var på topp, men så ville jeg nok mer enn det jeg var klar for, sier 31-åringen.

Når han skal forklare hvorfor det har gått bedre på banen, sier han følgende:

– Jeg hadde ikke klart dette uten de gode spillerne jeg har rundt meg på banen. Det gjør det enklere for meg. Jeg vet jeg ikke kan utgjøre en så stor forskjell aleine, for så god er jeg ikke, sier han og ler.

Les også

AaFK-treneren etter sjansesløseriet: - Vi må hjem for å trene på avslutninger

Les også

Spillerbørsen: «Etter tre kamper på rad som kantspiller, er det kanskje på tide å slippe til andre»

– Har mer å gå på

Fällman har likt det han har sett av laget de siste kampene. AaFK har tatt 10 av 12 mulige poeng på de fire siste kampene, og det er blitt scoret åtte mål og kun ett innsluppet.

– Jeg synes vi ser ut som et veldig godt lag, som er tøffe å slå og som blir farligere og farligere framover i banen. Så er jeg enig i at vi fortsatt har mer å gå på, sier midtstopperen.

Mandag kveld ble det bare ett poeng borte mot Sandnes Ulf etter at det endte 0–0 på Østerhus Arena. Mandag i neste uke venter Grorud på bortebane.

Les også

  1. AaFKs seiersrekke ble stoppet av Sandnes Ulf

Publisert:
  1. Aalesunds FK
  2. 1. divisjon menn

Mest lest akkurat nå

  1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

  2. Bare ett år etter åpningen, er gangveien til Refsnesstranda stengt. Trolig graves den fram til våren

  3. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær

  4. Deilig varme og dyre syklister

  5. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

  6. Hadle Rasmus Bjuland valgt som ny KrFU-leder