Haalands fot er «helt bøyd» – usikker til helgens storkamp

Erling Braut Haaland ble byttet ut til pause etter en rekke armenske grisetaklinger tirsdag. Nå kan han miste Dortmunds viktige storkamp til helgen.

USIKKER TIL KAMP: Erling Braut Haalands ankel er hoven, og han er usikker til kampen mot RB Leipzig lørdag.
Publisert: Publisert:

Dortmund-trener Marco Rose sier på en pressekonferanse torsdag at superstjernen Erling Braut Haaland er usikker til lørdagens storkamp mot RB Leipzig.

– Foten hans er helt bøyd, og ankelen hans er hoven, sier Rose.

Haaland ble byttet ut til pause i kampen mellom Norge og Armenia tirsdag, etter å ha scoret to mål, som følge av harde taklinger og en blodig ankel.

RB Leipzig-trener Domenico Tedesco ble på sin pressekonferanse torsdag spurt om Rose’ Haaland-uttalelser. Han tar det hele med en stor klype salt.

– Det er en toppkamp og han kommer til å spille. Det er det vi forbereder oss på, sier Tedesco.

BLODIG: Ankelen til Haaland fikk gjennomgå tirsdag.

Onsdag sa Ståle Solbakken til TV 2 at Haaland var i god forfatning da han forlot samlingen, og tilbakeviste meldingene om at han var skadet.

– Jeg synes taklingene var av en slik karakter at han heller fikk suge på denne karamellen og komme seg hjem til Tyskland, sa Solbakken tirsdag om avgjørelsen om å bytte ham ut til pause.

Assistenttrener Kent Bergersen sa til TV 2 at jærbuen hadde en «blodig ankel», etter han gjentatte ganger ble sablet ned av Armenia i landslagets 9–0-seier.

– Det er griseri. Den som det blir gitt rødt kort på, er den verste som spiller. For den kommer bakfra. Du kan ikke forberede deg på det, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til VG.

Lørdagens kamp mot RB Leipzig er en nøkkelkamp i tittelracet i Bundesliga, der Dortmund ligger seks poeng bak Bayern München med syv kamper igjen. Fjerdeplasserte RB Leipzig har på sin side en Champions League-plass i potten.

Haaland er også involvert i det som kan bli sommerens største overgangssaga. Slik er status per nå – ifølge VGs «Brautometer»:

Publisert: