USA knuste Hovland og Europa – McIlroy oppløst i tårer

(USA - Europa 19–9) Viktor Hovland (24) følte seg avslørt etter Ryder Cup-debuten som endte med braktap mot USA. Etterpå tok følelsene overhånd for Europas stjernespiller Rory McIlroy (32).

NEDERLAG: Det ble klart tap for Europa, men Paul Casey og Viktor Hovland holdt humøret oppe etterpå.
Publisert: Publisert:

– Jeg føler virkelig at det ble avslørt at jeg må forbedre et par områder av spillet mitt, men jeg har også fått et bevis på at «ballstrikingen» min har blitt veldig, veldig god, sier Hovland til Golf Channel.

Han var ikke like fornøyd med spillet rundt greenene og puttingen.

– Jeg spilte til tider veldig bra fra tee til green, men du må sette puttene på de riktige tidspunktene for å få momentum, og det virket som vi ikke fikk til det gjennom hele helgen. Jeg føler ikke at vi ble utspilt. Vi spilte helt klart noe god golf, men det gikk ikke vår vei, sier Hovland til VG.

Les også

Hovland kritisk etter ny nedtur: – Bommet for mange putter

Hovland spilte alle fem matchene for Europa, og skaffet ett poeng totalt, etter to uavgjort-kamper.

– Jeg lærte at det er vanskelig å vinne poeng, sier Hovland til VG.

USAs knockout med 19–9 er av historisk størrelse. Siden det moderne formatet av Ryder Cup, med USA mot hele Europa, ble innført i 1979 har de største seirene tidligere vært 18,5-9,5.

– Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere, sier Rory McIlroy til Golf Channel mens tårene renner.

Europa var regjerende mester og hadde vunnet ni av de siste tolv Ryder Cup-turneringene, men på Whistling Straits-banen i Haven var amerikanerne overlegne hele helgen. «U-S-A» runget ut i kor blant publikummet etter at seieren var i boks.

McIlroy, som har vunnet fire majorturneringer, vant sin match søndag mot OL-vinneren Xander Schauffele, men tapte de tre andre matchene han spilte.

– Det var tungt å se og høre USA feire med «We are the champions», sier McIlroy.

Også engelske Ian Poulter (45), som har hatt en stor Ryder Cup-karriere, satte seg på huk og lot tårene trille etter tapet. Samtidig starter de amerikanske spillerne å feire med øl på banen.

– Det har vært en utrolig uke. Du kan føle det i luften, sier USAs Xander Schauffele.

– Vi må bare akseptere det. USA har spilt bra og de fikk til de rette slagene på rett tid, sier Europas Sergio Garcia.

Viktor Hovland fikk en perfekt start på søndagens singlematch mot Collin Morikawa med å vinne to av de første tre hullene. Men det snudde da Morikawa vant hull fire, fem, seks og syv.

Hovland slo tilbake på siste halvdel og med tre hull igjen var de likt. Morikawa vant det 17. hullet før Hovland tok hull 18. Dermed endte deres match uavgjort - et halvt poeng hver.

– Han er så talentfull, sier Rich Beem, som vant PGA Championship i 2002, på Sky Sports om Hovland.

– Det føles godt. Hele laget gjorde sitt beste og det føles veldig godt å vinne, sier Morikawa om seieren.

GODE VENNER: Collin Morikawa og Viktor Hovland gikk på skole sammen og har spilt på lag ofte. I singlekampen i Ryder Cup delte de likt. Her takker de hverandre for kampen.
Les også

Krisestart for Hovland og Europa på Ryder Cup: – Skulle gjerne sørget for flere poeng

Før finaledagen, hvor det ble spilt 12 singlematcher, var USA foran med 11–5, og manglet kun 3,5 poeng for å ta Ryder Cup-trofeet.

I matchplay, som brukes i Ryder Cup, telles poengene i antall seirer på enkelthull på runden – ikke i antall slag brukt totalt på runden, som i «vanlig» golf.

Publisert: