Her sitter Jakob Ingebrigtsen (11) i baksetet på morfars Cadillac. Han har nettopp bestemt seg for å ta OL-gull i Tokyo

Henrik Ingebrigtsen (t.h.) blir hentet i åpen bil etter bragden i London i 2012. I baksetet sitter lillebror Jakob på 11 år. Han er klar på at broren skal slås og at han skal ta OL-gull åtte år frem i tid. Han sier det og fra den dagen er det OL i tankene støtt og stadig.

TOKYO (Aftenposten): I løpet av tre og et halvt minutt på en klam, varm og tom stadion i Tokyo blir det klart om Jakob Ingebrigtsen når målet han satte seg for ni år siden, bare 11 år gammel.

  • Kurt Haugli

OL-STUDIO: Vi følger finalen direkte fra klokken 13.40.

Du ser ham i baksetet på morfars Cadillac. Der sitter 11 år gamle Jakob Ingebrigtsen med fryktelig raske solbriller på. Har han prøvd å herme litt etter storebrors hårsveis også?

Henrik Ingebrigtsen hadde tatt en oppsiktsvekkende femteplass i London-OL 2012. Selv om medaljen glapp, ble han tatt imot som helt på Sola.

Storbroren som den gang var bare litt eldre enn Jakob er i dag, ble hyllet på flyplassen. Med på jubelen var en 11-åring. Kanskje var det i baksetet på den åpne bilen han satt og talte dager og år? Det var i alle fall den dagen.

Året han landet på, var 2020. Jakob Ingebrigtsen visste ikke at det var til Japan han skulle. Det ble ikke klart før året etter. Men målsettingen var klart som en frisk fjellbekk:

Han skulle ta gull på 1500-meter i OL.

Les hele saken med abonnement