- RBKs omdømme svekkes ikke

<p>Trygve Hegnar mener det Rosenborg har gjort i Gunnarsson-saken er klart kritikkverdig, men tror ikke det vil svekke markedsverdien.</p>

FINANSMANN: Trygve Hegnar.
Publisert: Publisert:
KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Lasse Gimnes.
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Den 68-årige investoren og Kapital-eieren er tydelig på at dette er en trist sak for norsk fotball, og mener at Rosenborg må ha forstått at pakkeavtalen med Veigar Páll Gunnarsson og Johan Andersson var et opplegg for å lure Nancy.

– Hvis det er slik at de har lagt frem et bud til Stabæk på én million for Gunnarsson og 4,25 for Andersson, så skal de si seg heldige for at Gunnarsson endte i Vålerenga, sier Hegnar (bildet).

Allikevel mener han at Rosenborg har så mye å tilby at klubben opprettholder tiltrekningskraften på sponsormarkedet.

– Omdømmet blir nok ikke påvirket i noen stor grad, sier Trygve Hegnar.

Han får støtte av sponsoranalytiker Thomas Heiberg Johansen i Sponsor Insight.

– Det som skjer på Lerkendal hver 14. dag, er det største arrangementet som foregår i Midt-Norge. Sponsorinteressen avhenger av eksponeringen og ikke nødvendigvis verdien den sponsede bedriften står for, sier Heiberg Johansen.

Han møter både uenighet og støtte hos kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes.

– RBK må minske tapet

– Sponsingsbransjen er verdiorientert, og for en klubb som Rosenborg er gode verdier og eksponeringen av dem, viktige. Da er det selvfølgelig negativt når man involveres i en sak som inneholder begrep som «svindel» og «bedrageri», sier Gimnes.

— Vil markedsverdien til Rosenborg svekkes?

– Denne saken, isolert sett, svekker markedsverdien, men andre faktorer spiller inn og totalen trenger ikke nødvendigvis være negativ, sier Gimnes, før han poengterer:

– Det er ikke mulig for Rosenborg å vinne noe i en slik sak, det handler nå om å redusere tapet, sier Gimnes.

Fakta om Gunnarsson-saken:

  • 30. juli ble Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson offisielt klar for Vålerenga for én million kroner. Gamleklubben Nancy hadde krav på 50 prosent av den summen.
  • Overgangen viste seg å være mer omfattende da Vålerenga i samme periode sikret seg en opsjon på 15-årige Herman Stengel – for fire millioner kroner. Påtalenemnda mener dette må sees i sammenheng.
  • Tirsdag 8. november fikk TV 2 tilgang på en e-post som viser at Rosenborg la inn et lignende bud. Gunnarsson for én million og Johan Andersson for 4,25 millioner kroner.
  • Stabæk og Vålerenga risikerer strenge straffer etter at påtalenemnda har gransket saken.
  • Rosenborg er foreløpig erklært fri for skyld, men påtalenemnda har etterlyst ytterligere informasjon om noen sider av budet på pakkeløsningen.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk