Zuccarello i storform: Scoret to i Rangers-opptur

Endte måltørken da Rangers endelig vant i ordinær tid.

Mats Zuccarello (til venstre) var i slaget natt til onsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

New York Rangers–Florida Panthers 5–2

Mats Zuccarello sto bak to av målene da New York Rangers vant 5–2 mot Florida Panthers i NHL tirsdag. Det var den norske spillerens første mål denne sesongen.

Etter åtte kamper hadde ikke Rangers vunnet i ordinær tid. Men i sesongens niende kamp ble forbannelsen brutt da New York-laget tok imot Panthers i Madison Square Garden.

Slutt på måltørken

Også nordmannens måltørke etter åtte målløse kamper er over. Han sto foran kampen med seks assist.

– Det var stort. Vi hadde en dårlig første periode, men å få et mål i undertall ga et enormt løft for laget, sa Zuccarello til NHLs hjemmeside som forklaring på omvandlingen.

Svarte om fremtiden – igjen

Et stort tema om dagen, er om Zuccarello blir med videre i New York Rangers, eller om han blir byttet bort i løpet av sesongen, noe også storavisen New York Post gjorde et poeng av etter kampen.

De trekker ham frem som en favoritt blant supporterne, men peker også på at 31-åringen kanskje er klubbens fremste verdi i en mulig byttehandel. Det er denne vinteren New York Rangers kan få mest ut av Zuccarello, og han vil nok være ettertraktet hos klubber som vil forsterke seg før sluttspillet.

«Hver gang Zuccarellos navn kommer opp, er temaet vanskelig å unngå», skriver avisen, som også konfronterte nordmannen med dette.

Han svarte som mange ganger tidligere.

– Jeg har vært her lenge nå, og beundringen fra fansen er gjensidig. Jeg elsker å være på isen her, å være i New York. Dette har vært laget mitt hele karrieren, så jeg har åpenbart mye kjærlighet for byen, supporterne og denne hjemmebanen. Det er et privilegium å gå ut her hver kveld å spille for dette laget, sa Zuccarello.

Herjet i den andre perioden

Kampens første mål ble satt av Florida Panthers-spilleren Vincent Trocheck i første periode. Men i midtperioden ble kampen forvandlet til en målfest for hjemmelaget.

Tre minutter etter første pause sørget Mika Zibanejad for Rangers' første scoring i New York-arenaen. Målet kom i undertall.

Elleve minutter ut i perioden kom Zibanejad med en assist til Zuccarello, som sørget for hjemmelagets andre mål. Ikke mindre enn fem minutter senere kom Zibanejad med nok en nettkjenning og sørget for Rangers tredje mål i kampen.

Under et og et halvt minutt ut i tredje og siste periode sørget Zuccarello for 4–1 til Rangers.

Mike Hoffmann reduserte drøye ti minutter ut i tredje periode for Panthers, før Rangers-spilleren Kevin Hayes signerte hjemmelagets femte og siste scoring ett minutt før periodeslutt.

Zuccarello fikk 19 minutter og 46 sekunder på isen.

Rangers' to tidligere seire i sesongen har kommet etter forlengning eller på straffer.

Nordmannen og Chicago Blackhawks-spilleren Andreas Martinsen var ikke med i troppen da laget hans slo mot Anaheim Ducks med 3–1. Martinsen har den siste tiden slitt med en ryggskade.

(©NTB/Aftenposten)

Publisert: