Disse seks tidligere idrettsprofilene deltar i TV-program

Deler sine historier fra livet og karrieren.

Roar Strand, Kjersti Grini, Anders Jacobsen, Hans Petter Buraas, Kristin Størmer Steira og Erling Jevne deltar i programmet.
 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

TV 2 har i oktober hatt seks tidligere idrettsutøvere samlet på Sjusjøen for innspilling av programmet «Mer enn gull». De seks episodene vil bli vist i første halvdel av 2019.

I programmet vil vi bli kjent med seks tidligere toppidrettsutøvere som vil fortelle om sine opp- og nedturer fra karrierer og privatliv.

 • FIKK DU MED DEG DENNE? Nå skal Kristoffersen gjøre noe han aldri har gjort før

Følgende utøvere er med i neste sesong:

Erling Jevne, tidligere langrennsløper som var fast innslag på stafettlaget til herrene. Har et OL-gull fra Nagano i 1998 og to VM-gull fra Thunder Bay i 1995 og Trondheim i 1997.

Kristin Størmer Steira, tidligere langrennsløper som har stafettgull fra OL i 2010, og tre VM-gull i stafett. Individuelt har hun en OL-bronse fra 2014, to VM-sølv og to bronse.

Anders Jacobsen, tidligere skihopper. Vant Hoppuka sammenlagt i 2006/2007. Har VM-gull for lag i 2015, fire lag-sølv fra VM og to individuelle bronsemedaljer fra VM.

Kjersti Grini, tidligere landslagsspiller i håndball med 201 landskamper og 1003 mål. Ett VM-gull og ett VM-sølv. Gull, sølv og bronse fra EM, og en OL-bronse.

Roar Strand, tidligere fotballspiller som spilte hele karrieren i Rosenborg, med unntak for en sesong i Molde. Fikk 439 på øverste nivå i Norge, og fikk 42 landskamper. Har 16 seriemesterskap, og deltok i elleve Champions League-sluttspill.

Hans Petter Buraas, tidligere alpinist. Tok OL-gull i slalåm i Nagano.

Deler erfaringer

I tillegg til å fortelle historier skal de også konkurrere mot idrettstalenter i håndball, alpint, fotball, hopp, motbakkeløp og langrenn.

– Å møte utøvere som har lagt opp gjør at vi kan dele felles erfaringer om hvordan livet har vært også etter karrieren. Å få høre de andre sine historier fra livet og karrieren, og dele sine egne historier, setter ting i perspektiv og man skjønner man har prestert mye og trenger ikke sammenligne seg med andre. Alt i alt ett topp opphold som jeg håper vil skape bra TV, sier Kjersti Grini. 

Publisert:
 1. Kristin Størmer Steira
 2. Anders Jacobsen
 3. TV 2

Mest lest akkurat nå

 1. «Nærbø kan juble for siger i første kamp!»

 2. Navnet frigitt etter dødsulykke på Sørlandet

 3. Brukte koronastøtte på 6-retters middag

 4. Brannvesenet rykker ut til mistenkelig røyk i Kvernevik

 5. Bet nesetippen av mann i 2018. Frifunnet i 2022

 6. Krever strakstiltak etter trafikkuhell