I 2006 ble Ronaldo forhatt i England: - Et nytt møte ville vært veldig emosjonelt

For 10 år siden havnet Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney i bråk i Tyskland. Nå ønsker portugiseren et nytt møte.

Cristiano Ronaldo viser dommeren at en av hans spillere er skadet under VM-kvartfinalen i 2006. I bakgrunnen kan man se en irritert Wayne Rooney, som blir utvist bare sekunder senere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det er bare en drøy uke siden Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid til himmels da han satte det avgjørende straffesparket i Champions League-finalen mot byrival Atletico. Nå er portugiseren i gang med oppkjøringen til EM i Frankrike.

Hans Portugal åpner mesterskapet mot Island i Saint-Etienne 14. juni. Videre i gruppespillet skal de bryne seg på Østerrike og Ungarn. Skulle det bære videre til sluttspillet, er den 31-åringen åpen om at ett lag ville vært spesielt å møte.

Les også

14 stjerner som ikke ble tatt ut til EM

I full klinsj i 2006

— Et møte med England ville vært veldig emosjonelt for meg - på grunn av Wayne Rooney og på grunn av mange andre ting også, sier Cristiano Ronaldo til den britiske avisen Daily Mirror.

Han spilte sammen med Rooney i Manchester United fra 2004 til 2009. I løpet av fem år vant duoen blant annet tre ligamesterskap, Champions League og VM for klubblag. Men forholdet holdt på å gå skeis mellom de to.

Les også

Giroud om Jamie Vardy: - Har blitt fortalt at han vil til oss

I 2006, under VM i Tyskland, møttes England og Portugal i kvartfinalen, der sistnevnte gikk videre på straffesparkkonkurranse. Wayne Rooney ble utvist, og Ronaldo ble sett blunke til kamera og var tydelig fornøyd med at lagkameraten ble sendt i dusjen.

I VM i Tyskland i 2006 ble Rooney utvist i møte med Ronaldos Portugal. Engelskmannen var forbannet da han mente den daværende lagkompisen aktiv hadde forsøkt å skaffe ham et rødt kort.

Det hele endte med at portugiseren ble et hatobjekt i England, og at Rooney uttalte at han "aldri ville spille med Ronaldo igjen", Men da sesongen ble sparket i gang igjen i England, var de to bedre sammen enn noensinne. I ettertid uttalte Rooney blant annet til Telegraph at Ronaldo gjorde ham en tjeneste ved å blunke.

— Jeg fikk egentlig ikke noe kjeft. Ronaldo fikk mye av det og jeg var fornøyd med det, sa han til avisen i 2009. Nå er de to kapteiner for hver sin stornasjon.

Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney fra glansdagene i Manchester United. Portugiseren innrømmer at et møte med England ville vært emosjonelt.

— Rooney er nå en leder og det er ikke overraskende. Jeg var alltid overbevist over at han skulle bli en stjerne for England og kaptein. Det er en perfekt rolle for ham etter æraen med David Beckham og John Terry. For meg er karakterstyrken og stoltheten til Rooney unik. Han er fortsatt veldig viktig for England, sier den ferske Champions League-mesteren.

Les også

- Dette krever Zlatan for å spille under José Mourinho

Tror på ungt England-lag

Roy Hodgsons unge mannskap har hatt en strålende oppladning til mesterskapet, blant annet med en 1-0-seier over Portugal. I oppgjøret på Wembley hvilte Ronaldo, siden det bare var noen dager etter Champions League-finalen.

Chris Smalling ble matchvinner fire minutter før full tid, og England fulgte dermed opp seire mot Tyrkia og Australia. Tross at de har mesterskapets yngste tropp, begynner optimismen å vokse rundt årets England-utgave.

– Hver gang England spiller, forventer alle at de skal gjøre det bra og vinne mesterskap. Sånn har det vært i mange år. Men i år tror jeg faktisk de kan vinne det, sier tidligere Liverpool-helt Robbie Fowler til NRK.

Historikken i EM er ikke all verden for England. Siden engelske hjerter ble knust av Tyskland i semifinalen på hjemmebane i 1996, er kvartfinale det beste de har oppnådd. I 2008 var de ikke engang kvalifisert. Nå kan det snu, tror Ronaldo.

— Jeg har sett noen av Englands kamper nylig, og de har sett veldig bra ut. De kan gjøre det bra denne gangen. For meg har England alltid en sjanse til å gjøre det bra i store turneringer, og denne gangen kommer de til Frankrike med noen interessante, unge spillere med en stor fremtid foran seg, sier han.

Tottenhams Harry Kane (t.v) og Jamie Vardy fra Leicester har herjet i Premier League denne sesongen. På landslaget har de fortsatt storspillet.

Tottenhams Dele Alli er blant ungguttene som har stjålet overskriftene i britisk presse denne sesongen. Ronaldo peker på lagets to målmaskiner.— Både Jamie Vardy og Harry Kane har scoret mengder med mål og hatt suksess denne sesongen, sier 31-åringen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Publisert: