Zuccarello og Martinsen kan bli tvangsflyttet til Las Vegas

Flere NHL-stjerner holdes på pinebenken denne uken når et nystartet lag kan plukke spillere.

Mats Zuccarello vet ennå ikke om han blir skjermet av New York Rangers. Det nye NHL-laget Vegas Golden Knights står fritt til å plukke 30 spillere fra andre i ligaen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Saken er oppdatert med at det ikke er aktuelt for Zuccarello å flytte.

23. juni i fjor kom nyheten om at Las Vegas-baserte Vegas Golden Knights ville bli en del av NHL fra og med 2017/2018-sesongen.

Golden Vegas Knights har betalt vanvittige 4,2 milliarder kroner for å bli med i NHL. Neste lørdag skal de sette sammen laget sitt. Spørsmålet er om Mats Zuccarello er tilgjengelig for dem.

De to forrige lagene som ble tatt inn i NHL, var Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild i 2000.

Det er Bill Foley som eier det nye Golden Vegas-laget. Milliardæren og hans støttespillere har punget ut 500 millioner dollar (4,2 milliarder kroner) for rettighetene til den nystartede klubben. Pengene blir fordelt likt på de 30 andre klubbene.

Golden Knights skal spille i T-Mobile Arena. Den kostet 3,2 milliarder kroner å bygge, og har plass til 17.368 tilskuere under kampene.

Las Vegas har fått et NHL-lag. Vegas Golden Knights skal førstkommende helg velge spillere fra de 30 andre klubbene i ligaen.

Klubben har ansatt George McPhee som generalmanager. Han hadde samme jobb i Washington Capitals fra 1997–2014.

McPhee skal nå sette samme et lag før seriestarten til vinteren. Den russiske senteren Vadim Sjipatsjov har allerede signert en toårskontrakt verdt 76 millioner kroner. Lønnstaket klubben har å forholde seg til er på 68,5 millioner dollar (580 millioner kroner).

Les også

Ishockeystjernene etterlyser penger og ishaller for at Norge skal kunne etablere seg som toppnasjon

George McPhee er generalmanager i Vegas Golden Knights. Til høyre er eier og milliardær Bill Foley.

Klubbene kan skjerme spillere

Lørdag 17. juni er en viktig dag i så måte. Da arrangeres utvidelsesdraften i nettopp Las Vegas. Der kan Golden Knights velge én spiller fra hvert av de andre 30 NHL-lagene.

De eksisterende medlemsklubbene kan imidlertid skjerme enten én målvakt, tre backer og sju løpere, eller én målvakt og åtte utespillere (fritt antall backer og løpere).

Hva betyr det for de norske NHL-guttene? Mats Zuccarello har vært blant New York Rangers beste spillere de siste sesongene. De fleste ekspertene tror Rangers går for en 1–3–7-variant, der de beskytter én keeper, tre backer og sju løpere, deriblant Zuccarello.

– Akkurat nå vet jeg ikke hva som skjer med Mats. Det jeg kan si, er at han er Rangers-spiller nå, opplyser Erik Ryman, nordmannens agent.

Fredag kom imidlertid bekreftelsen på at Zuccarello skjermes og dermed ikke ender opp i Las Vegas, ifølge Washington Post.

I 2016/2017 (59 poeng på 80 kamper) ble Zuccarello beste poengplukker i Rangers for tredje gang på rad, og han har fått en sterk posisjon i både klubben, byen, og blant supporterne.

– Mats har utmerket seg på en positiv måte i flere år, og har hatt en veldig fin reise i Rangers, framfor alt på isen, sier Ryman, som besøkte 29-åringen to ganger forrige sesong.

– Det er mange som snakker om Mats, og det er veldig gledelig. Han er en jordnær person, som er lett å like. Han er veldig populær blant supportene og i byen, sier agenten.

Lagene i NHL må sende listen over spillerne de ønsker å beskytte før fredag 17. juni.

Les også

Zuccarello om bildet: – Er blitt blåst opp noe fryktelig

Mats Zuccarello er en av stjernene til New York Rangers.

– Mye som lokker

Andreas Martinsen ble nylig enig med Montreal Canadiens om en kontrakt ut 2017/2018-sesongen. Om han blir beskyttet, er usikkert.

– Canadiens-spillerne kommer ikke til å få noen advarsel om sin status før utvidelsesdraften, og de vil trolig vite om utfallet samtidig som supporterne, på NHLs premieseremoni tre dager seinere, skriver nhl.com.

Golden Knights har muligheter til å signere «free agents», spillere som kan gå til hvilken som helst annet klubb, i 72 timer etter utvidelsesdraften.

Andreas Martinsen har fått ny kontrakt i Montreal Canadiens, men det er usikkert om den canadiske klubben beskytter nordmannen i utvidelsesdraften 18. juni.

23.–24. juni blir NHL-draften avholdt i Chicago. Der velger NHL-klubbene rettighetene til utvalgte spillere fra lag utenfor NHL. Golden Knights har sjettevalget i første runde, og tredjevalget i 2.–7. runde.

Las Vegas plasseres i Pacific-avdelingen sammen med Los Angeles, Anaheim, San Jose, Phoenix, Calgary, Edmonton og Vancouver.

– Det skal bli veldig gøy å se hva de får til. Las Vegas er et veldig spennende sted å ha et lag på, samtidig må spillerne ha disiplin, for det er mye som lokker og frister i en sånn by, sier Ryman.

Publisert: