Familien ut mot behandlingen av Riise - frykter forsoningsarbeidet kan være forgjeves

Bjørn Helge Riises retur til Sunnmøre ble slett ikke slik hovedpersonen hadde sett for seg. Nå skinner det kraftig gjennom at Riise-familien er lite fornøyd med behandlingen 35-åringen har fått av AaFK.

SKUFFET: Bjørn Helge Riise har vært skuffet over måten han har blitt behandlet på i AaFK den siste tiden. Nå advarer søsteren mot at alt forsoningsarbeidet som har blitt gjort mellom familien Riise og AaFK den siste tiden kan være forgjeves.
 • Eirik Nesset Hjelvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag kveld, få timer før overgangsvinduet stengte, ble det klart at Riise hadde fått terminert sin AaFK-kontrakt etter eget ønske.

Like etter ble det avslørt at Riise var på veg til AaFKs opprykksrival Sogndal.

– Ut fra situasjonen min slik den har blitt og at kontrakten ikke blir fornyet, så hadde det blitt lite spilletid på meg. Som fotballspiller ønsker du å bidra og spille så mye som mulig, og det hadde jeg ikke fått nå slik jeg ser det, så da ønsker jeg å terminere kontrakten slik at jeg får muligheter til å spille fotball og bidra slik jeg ønsker i en annen klubb, uttalte Bjørn Helge Riise til AaFKs hjemmesider.

Bjørn Helge Riise har ikke besvart Sunnmørspostens henvendelser den siste tiden, men Sunnmørsposten vet at Riise i løpet av året har følt seg dårlig behandlet av AaFK med hovedtrener Lars Bohinen i spissen.

 • LES HVORDAN BOHINEN SVARER HER: – Riise-familien må også vise respekt for AaFK.

Frykter forsoningsarbeidet kan være forgjeves

Selv om Riise selv har forholdt seg taus etter Sogndal-overgangen, skinner det gjennom at familien Riise ikke er fornøyd med måten ting har skjedd på etter returen til Ålesund sommeren 2015.

På sin egen, åpne Facebook-profil la Riise-søster Camilla Semundseth Riise ut det som ikke kan tolkes som annet enn en skikkelig støtteerklæring til sin bror onsdag kveld.

Hun innleder det hele med å omtale at Bjørn Helge Riise har stått «fjelstøtt selv i et bedritent uvær».

– Jeg håper at Aafk som klubb klarer å takke denne spilleren for hva han har oppnådd i Ålesund. Hvis de ikke klarer det, så vil alt arbeid Bjørn Helge har lagt ned for å forsone to parter være forgjeves, skriver blant annet Camilla Semundseth Riise.

Her er innlegget Camilla Semundseth Riise la ut.

Det kom nemlig som et sjokk da Bjørn Helge Riise returnerte til AaFK i 2015. Riise-familien hadde i flere år hatt et turbulent forhold til AaFK og Sunnmøre - men den sommeren virket alt å være et tilbakelagt kapittel.

– Jeg er stolt av deg Bjørni! Det har vært tøft å stå på sidelinjen i dette uten å kunne gjøre noe, fortsetter Camilla Semundseth Riise.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med Camilla Semundseth Riise, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer til saken. Hun har gitt avisa lov til å gjengi innholdet i Facebook-posten.

 • Mens Riise gikk ut, kom Jens Petter Hauge inn. Les hva Bohinen tenker om nykommeren her.

Reagerer på Bohinen-uttalelse

Storebror John Arne Riise virker heller ikke videre imponert over behandlingen lillebror har fått av AaFK - og da spesielt av hovedtrener Lars Bohinen. Etter at Sunnmørsposten publiserte en sak der Lars Bohinen virket overrasket over at Riise endte opp i Sogndal, fyrte Riise avgårde på Twitter.

– Overrasket over hva ⁦@Lars_Bohinen⁩ ?? En spiller du fra dag 1 ikke ville bruke. Daværende kaptein som du ikke pratet med. Ikke ville ha med videre. Tok fra kapteinsbindet uten å ta en samtale først. Er det overraskende da? Hvor skulle han da gå?, skriver Riise på sin Twitter-profil.

John Arne Riise reagerte på Lars Bohinens forklaring.

Sunnmørsposten har forsøkt å komme i kontakt med John Arne Riise fredag ettermiddag, men har foreløpig ikke lykkes.

Les også

Hødd hentar 28-åring frå 4. divisjon

Bohinen: Lot han gå for at han skulle få spilletid

Lars Bohinen har heller ikke svart på avisas henvendelser, men etter torsdagens AaFK-trening begrunnet han litt om hvorfor AaFK valgte å slippe Bjørn Helge Riise avgårde nå.

Da trakk han blant annet fram Riises ønske om spilletid som en av årsakene. Riise har bare startet startet to kamper hittil i år, men når det er sagt har 35-åringen vært utilgjengelig for Lars Bohinen store deler av sesongen hittil grunnet skade. Det er først de siste ukene at Riise har vært tilbake for fullt.

– Bjørn Helge ønsket seg vekk herifra. Han er såpass gammel og rutinert og ønsket seg spilletid. Da valgte vi å respektere det. At han valgte å gå til Sogndal gjør ikke meg noe. Jeg er sikker på at det har vært et sportslig og familiært spørsmål for hans del, sier Bohinen.

LOT RIISE GÅ: Lars Bohinen sier han respekterer Bjørn Helge Riises ønske om spilletid ved å la han terminere kontrakten sin med AaFK et halvt år før utgangspunktet.

AaFK-treneren ble også spurt om han kunne tenkt seg en begrensning på hvem Bjørn Helge Riise kunne gå til etter at avtalen hans med AaFK ble terminert.

– Vi diskuterte det, men fant ut at det ikke hadde noe for seg. Bjørn Helge har ikke spilt kamper her på tre måneder og trenger å komme seg i kampform/holde seg fit. På sitt beste er han en god fotballspiller, men jeg tror ikke det blir avgjørende for AaFK hvorvidt han spiller for Sogndal eller ikke ut sesongen, uttalte Bohinen.

Publisert:
 1. Aalesunds FK
 2. Bjørn Helge Riise

Mest lest akkurat nå

 1. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 2. Her pakker Bertran T. Skadsem ned sine siste minkskinn

 3. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 4. Må nedprioritere testing i skoler og barnehager

 5. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet

 6. Gjesdal-ordføreren har fått ny kreftbeskjed: – Et hardt slag i mellomgulvet