Solskjær forstår Pochettino-ryktene: – En grunn til at det spekuleres

Dette sa Ole Gunnar Solskjær på torsdagens pressekonferanse før den tøffe bortekampen mot Tottenham søndag.

Tottenhams suksess-manager Mauricio Pochettino (til venstre) ryktes å være favoritt til den permanente jobben i Manchester United. Det uroer ikke Ole Gunnar Solskjær.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Manchester United står med fem seire av fem mulige under Solskjærs ledelse, alle mot antatt svakere lag. Søndag venter derfor langt tøffere motstand, nemlig serietreer Tottenham.

– Tottenham er en av de beste lagene i ligaen, og vi må kjenne til styrkene deres. Men vi må gå fremover og angripe, det er slik jeg er blitt lært opp, sa Ole Gunnar Solskjær til et samlet pressekorps torsdag kveld.

Ble spurt om Pochettino-ryktene

Tottenham-manager Mauricio Pochettino er ifølge bookmakerne den heteste kandidaten til å ta over treneransvaret på Old Trafford til sommeren. Solskjær er den nest største favoritten, etter argentineren.

På spørsmål om ryktene rundt Pochettino svarte Solskjær følgende:

– Han har gjort en veldig bra jobb i Tottenham. De spekulasjonene er der av en grunn. Men det er ikke min jobb å rangere ulike managere, mitt fokus er på meg selv og laget mitt.

Nordmannen ble også spurt om å vurdere Tottenhams toppscorer Harry Kane.

– Han er ikke så dårlig, er han? spurte Solskjær retorisk med et stort glis, før han fulgte opp:

– Han er en av de beste målscorerne i verden. Men så har jeg også noen gode spisser som jeg jobber med. Sett fra utsiden er han en fantastisk avslutter, han bommer sjeldent på målsjanser, så la oss sørge for at han ikke får noen mot oss.

Solskjærs motstander på søndag, Tottenhams Mauricio Pochettino, her avbildet fra høstens kamp på Old Trafford, som Spurs vant 3–0.

– Må være klare til å angripe

Nordmannen anerkjenner at søndagens storoppgjør kommer til å bli en tøffere test enn de foregående kampene.

– Vi kommer ikke til å få like mange sjanser mot Spurs som vi har fått i de andre kampene, men derfor må vi være klare til å angripe når vi erobrer ballen. Og så må vi huske å bruke den store banen som Wembley er, sa Solskjær.

Blir dette den første, store testen for dere?

– Nei, vi har hatt mange tøffe tester til nå. Newcastle borte er en tøff test, det samme var den første kampen (Cardiff borte) og vår første hjemmekamp (Huddersfield), for å se hvordan spillerne og fansen ville reagere. Men selvfølgelig, om vi ønsker å gå forbi Tottenham på tabellen, trenger vi en god opptreden og et godt resultat, svarte Solskjær.

– Vil ikke kommentere overganger

Solskjær ønsket ikke å kommentere potensielle overganger i januar på pressekonferansen, og fortalte samtidig at han ikke er involvert i potensielle kontraktforlengelser.

Kontraktene til spillere som Juan Mata, Ander Herrera og Ashley Young går ut til sommeren.

– Noen ganger leser jeg nyheter, og jeg må si jeg synes det er helt utrolig hvor mye spekulasjoner det er rundt klubben. Noen ganger leser jeg om spillere jeg har signert, uten å noen gang ha hørt om dem. Jeg vil ikke å kommentere spilleroverganger. Vi er i samtaler med de nevnte spillerne, men det er heller ikke opp til meg hva som skjer, forklarer Solskjær.

Pogba klar mot Spurs

Stjernespiller Paul Pogba har vært en svært viktig bidragsyter i United etter Solskjærs inntog i klubben.

Paul Pogba er klar mot Tottenham, ifølge Solskjær. Her klemmer duoen hverandre etter 4–1 seieren hjemme mot Bournemouth i desember.

Franskmannen pådro seg en skade i forrige seriekamp mot Newcastle, men Solskjær friskmelder Pogba før storkampen på Wembley.

– Han så OK ut mot slutten av treningsleiren i Dubai, så han vil være klar, sa nordmannen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk