Kvalikkampen fortsetter ikke før etter landslagspausen

NFF, Jerv og Mjøndalen har ikke funnet ut når kvalikkampen skal fortsette etter at lørdagens kamp ble stoppet til pause.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Klubbene og forbundet skal finne ut hvor resten av kampen skal spilles i løpet av neste uke. Det er ikke bestemt ennå. Det kommer en landslagspause nå først. Vi har hatt en veldig kontruktiv samtale om å spille kampen i morgen, men både på grunn av værforhold og årstiden har det ikke latt seg å gjøre og komme fram til en konklusjon, sier Johan Jørstad, NFF-delegat, til pressen.

Både Jerv og Mjøndalen skal ha spillere på ulike landslagssamlinger neste uke, og Norges Fotballforbund opplyser at kampen skal spilles ferdig etter at landslagene har gjort unna sine kamper.

— På grunn av den internasjonale perioden ser vi ikke for oss at kampen vil bli spilt før tidligst onsdag 16. november. Vi skal i møte med klubbene i løpet av søndag eller mandag, opplyser Rune Pedersen i NFF til Fædrelandsvennen.

Les også

Gullhelten skulle legge opp - nå fristes Mykjåland av Paris-drømmen

Resultatet står seg

Mjøndalen-keeper Sousha Makani er med på landslaget til Iran. Øyvind Knutsen skal med det ordinære U21-landslagslaget, mens Kristoffer Tønnesen skal på samling med det kommende U21-landslagset. William Sell er med på G18-landslaget.

Jerv starter oppgjøret med 1-0-ledelsen etter målet til Eirik Haugstad, og det er kun andre omgangen som skal spilles. De første 45 minuttene blir stående som gyldig. Men tross at NFF og klubbene satt i et møte som varte i over 2,5 time fant de ingen løsning på når kampen fortsetter.

Den spilles ikke søndag. Sør Arena, Skagerak Arena og Sørlandshallen ble diskutert som mulige baner, men ingen løsning kom fram. Levermyr kan være aktuell, men det blir først eventuelt ved et senere tidspunkt.

Espen Skalleberg, mediesjef i Jerv, Johannes Jørstad i NFF, Kenneth Karlsen fra Mjøndalen og dommer Kristoffer Hagenes etter møte i Grimstad.

— Det er litt annerledes utgangspunkt og rart å tenke på, men vi må bare prøve å gjøre vårt beste og jakte et mål så fort som mulig. Vi kan ikke gjøre noe annet, sier Mjøndalen-spiss Amahl Pellegrino.

Les også

Mjøndalen-spillere måtte ha legehjelp etter parodikampen: - En av dem var helt blå

Trengte hjelp av medisinsk personell

Da sprintet spillerne inn i garderoben. Mjøndalen-trener Vegard Hansen fortalte at to av hans spillere måtte hjelpes av Røde Kors og medisinsk personell. En av dem var nettopp Pellegrino som trøblet med pusten og skalv voldsomt. På spørsmål om kampen burde vært stoppet tidligere svarte Jørstad fra NFF slik:

— Det har ikke jeg noe svar på. Det var flere som frøs og situasjonen ble som den var og den ble stoppet i pausen.

— Akkurat det med frysing og kulde, var ikke vi klar over. Det er et sjeldent sikkerhetsspørsmål. Det ble en konsekvens. Det kunne sikkert blitt vurdert tidligere og det er jeg sikker på at dommeren gjorde. At det først skjedde i pausen og at det blir nå en omgang til, det har ikke vi noe problem med, sier Kenneth Karlsen, sportslig leder i Mjøndalen.

Hadde dialog med kapteinene

Da Jerv-trener Arne Sandstø var i garderoben rett etter at Kristoffer Hagenes blåste til pause, sto halve laget hans i dusjen.

— Vi startet kampen i samråd med både spillere og kapteiner. I de siste minuttene før pause kommer det ene lagets kaptein og sier at det ikke bør fortsette. Jeg ble enig med kapteinen til både Jerv og Mjøndalen om å spille til pause, så tar vi en vurdering da. I pausen valgte vi å ikke spille videre, enkelt og greit, sier dommer Kristoffer Hagenes.

Les også

Eliteseriekvalik stoppet halvveis etter elendige forhold: - En parodi

Jerv ledet 1-0 til pause etter scoring av Eirik Haugstad, som headet inn ett innlegg fra Andreas Hagen. Jerv hadde muligheten til å gå opp til 2-0 fra straffemerket, men Tonny Brochmann satte den langt over.

Slik så det ut da Kristoffer Hagenes blåste av kampen.

Da kampen startet regnet det, og nedbørsmengden bare økte utover kampen samtidig som det blåste mer og mer. Etter hvert ble det umulig å slå pasninger langs bakken og føre ballen på Levermyr.

Baneproblemer i fjor også

På Sør Arena arrangeres det turnering for ungdomslag. Dermed var Starts hjemmearena i Kristiansand, 30 minutter fra Grimstad, uaktuelt.

— Det er helt uaktuelt å spille resten av kampen på her søndag. Det er umulig fordi 1200 barn spiller turnering fra åtte om morgenen til åtte om kvelden søndag, sier driftssjef på Sparebanken Sør Arena, Per Egil Andreassen.

I den andre kvalikkampen møttes Sandnes Ulf og Kongsvinger lørdag kveld. Også i fjor ble det store problemer da det ble spilt eliteseriekvalik i Grimstad. Under kampen mot Start, som endte 1-1 og 2-4 sammenlagt, var det steinhardt og Starts kaptein Rolf Daniel Viktsøl ble skadet.

Publisert: