Høydramatisk i Premier League: Manchester City avgjorde fem minutter på overtid

Raheem Sterling sørget for at serieledelsen er på åtte poeng.

Så glad blir man når man sikrer seieren fem minutter på overtid. Raheem Sterling sørget for en ny opptur for Manchester City.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

MANCHESTER CITY - SOUTHAMPTON 2–1

Manchester United hadde håpet på hjelp fra Southampton, og laget fra sørkysten holdt serieleder Manchester City til 0–0 ved pause.

Så ordnet Kevin de Bruyne oppskriftsmessig 1–0 til City tidlig i 2. omgang. Men kvarteret før slutt utlignet Oriol Romeu, og det så ut til å ende slik.

Dommeren la til fem minutter, og helt på tampen avgjorde Raheem Sterling med et nydelig skudd fra utsiden av 16-meteren opp i høyre hjørne.

City jublet hemningsløst, og avstanden til tabelltoer United er nå åtte poeng igjen. I to kamper på rad har City slitt seg til sene 2–1-seirer. Det samme var tilfelle i søndagens bortekamp mot Huddersfield.

– Vi kunne ha avgjort kampen på 1–0 da vi spolerte noen sjanser. På 1–1 beholdt vi tålmodigheten, og Raheem avgjorde med en flott prestasjon. Et fantastisk mål, sier City-manager Pep Guardiola.

Les også

TV-seerne blir snytt for Premier League-gigantene

Sterkt av Arsenal og Liverpool

Arsenal tok en imponerende 5–0-seier mot Huddersfield. Alexandre Lacazette scoret helt i starten, men det løsnet først for alvor i midten av 2. omgang. Innbytter Olivier Giroud scoret to, mens Alexis Sanchez og Mesut Özil ordnet de andre målene.

– Det ble komfortabelt de siste 20 minuttene, men jeg må si at Huddersfield kjempet veldig bra. I annen omgang følte jeg noen ganger at det kunne blitt 1-1, men kampen endret seg totalt da vi scoret det andre målet, sa Wenger ifølge BBC.

Også Chelsea tok tre poeng, men det ble kun 1–0 mot Swansea etter scoring av Antonio Rüdiger.

Les også

Leicesters superduo senket formsvake Spurs

Liverpool tok en sterk 3–0-seier borte mot Stoke. Sadio Mané scoret etter 17 minutter, mens innbytter Mohamed Salah satte de to siste.

– Dette er et vanskelig sted å komme. Tre scoringer og ingen baklengsmål er svært tilfredsstillende, sier Liverpool-keeper Simon Mignolet.

Hattrick av Rooney

Wayne Rooney ga Everton et pusterom i bunnstriden.

Det var duket for bunnkamp på Goodison Park mellom Everton og West Ham. På tribuneplass satt den påtroppende Everton-manageren Sam Allardyce, mens det ble en spesiell kamp for West Ham-manager David Moyes som ledet Everton med suksess i flere år.

Les også

Han blir ny Everton-manager

Den store helten på Goodison ble veteranen Wayne Rooney, som var tilbake på laget. Han misset på straffespark etter 18 minutter, men satte inn keeperreturen med et hodestøt. Samme mann ordnet 2–0-scoringen etter 28 minutter.

Også 2. omgang ble en opptur for Everton. Først reddet hjemmelagets keeper straffe, så scoret Rooney sitt tredje mål på magisk vis. En klarering fra West Ham-keeper Joe Hart ble på elegant vis satt i mål av Rooney som scoret fra egen banehalvdel!

– Det var viktig for oss som lag og klubb å vise stolthet, sier Rooney.

Joshua King-mål

Ashley Williams satte inn 4–0, som ble resultatet. Seieren gjør at Everton får et lite pusterom fra nedrykksgjørmen, mens West Ham fortsatt er på nedrykksplass.

Joshua King scoret Bournemouths reduseringsmål i 1–2-tapet hjemme mot Burnley - et Burnley som dermed innehar en meget imponerende 6. plass i Premier League etter 14 serierunder.

– Vi er der vi er i ligaen, og alle er overrasket over det. Men jeg ser spillerne jobbe hele tiden, og jeg har sterk tro på denne troppen, sa Burnley-manager Sean Dyche etter seieren.

Onsdagens kamper i Premier League:

  • Arsenal – Huddersfield 5–0
  • Bournemouth – Burnley 1–2
  • Chelsea – Swansea 1–0
  • Everton – West Ham 4–0
  • Manchester City – Southampton 2–1
  • Stoke – Liverpool 0–3
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk