FIFA skal teste videodømming i Bundesliga - får støtte fra dommerlegende

-Vi tror at den beste måten å få svar på om dette er noe som kommer til forbedre spillet.

Englands mål som aldri ble dømt skapte furore i VM i 2010. Siden den gang har mållinjeteknologi blitt innført flere steder, og nå skal FIFA rulle ut et testprosjekt på videoassistanse.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det er brukt som hjelpemiddel i både hockey og basket. Nå er det på vei inn i fotballen.

De siste årene har man sett flere situasjonen som kunne blitt gjort korrekt om dommeren kunne sett video av hendelsen, men enn så lenge har ikke fotballen ville innføre videodømming.

Les også

Landslagsprofil ønsket av Bayern München

— Beste måten å få svar på

Vel, nå skal Fifa i gang med et prøveprosjekt på to år, for å undersøke om dette vil føre fotballen til det bedre.

Fra 2017 skal prosjektet trolig rulles ut til toppligaene i Brasil, Tyskland, Australia, Nederland, Portugal og USA. Hoveddommer kommer til å få hjelp av en videodommer som skal hjelpe mannen i svart ute på banen.

Situasjoner som om ballen er over mållinja, klart feilddømte straffespark og røde kort er ting som videodommeren kan gå inn og granske på video.

— Vi tror at den beste måten å få svar på om dette er noe som kommer til forbedre spillet, er å teste det i forskjellige regioner. Vi er dermed godt fornøyd med at vi allerede har fire kontinenter med oss, sier Lukas Brud i FIFAs Internatonal Football Association Board til forbundets egne nettsider.

  • **Da Trine møtte ekskjæresten på byen, fikk hun følgende kommentar:
Les også

«Du er fin, men hjelpe meg så feit du er blitt»

. Det ble starten på en livsstilssendring av de sjeldne (Krever innlogging)**

Støtte fra Collina

I amerikanske idretter er det mulig for trenerne å utfordre dommernes avgjørelser, men dette vil ikke være en mulighet i fotballen.

Pierluigi Collina så det aller meste, men også han kunne trengt hjelp fra video i blant. Her er det Ashley Cole som får en reprimande under EM i 2004.

Regelendringen får støtte fra kanskje tidenes største dommerprofil innen fotballen. Pierluigi Collina har flere ganger uttalt seg positivt til videodømming, og har ikke endret mening.— I dag er fotball showbuisness. Avgjørelsene dommerne tar har ikke bare innvirkning på sin egen karriere, men kan ha innvirkning på klubbens framtid, sier Colina ifølge Marca, og mener videohjelp vil ta vek litt av presset fra dommerne.

Les også

Denne kung fu-taklingen havnet i fokus da England slo Portugal

Collina ble kårets til årets dommer seks år på rad på slutten av 90— og starten av 2000-tallet. Italieneren tror Sergio Ramos' mål i Champions League-finalen mot Atlético forrige helg, som viste seg å være en knapp offside, ville vært unngått med videoassistanse.

— Det var en veldig vanskelig dommeravgjørelse, mener Collina.

Mållinjeteknologi er allerede innført i Premier League, og vil også bli brukt under årets EM i Frankrike. EM starter 10. juni.

Publisert: