Atléticos stjernetrener hyller Hareides Malmö: - Stor kamp, stor motstander

Malmö ga 2014-finalist Atlético Madrid kamp — men gikk til slutt på et bittert nederlag.

 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

CHAMPIONS LEAGUE GRUPPE A, RUNDE FIRE:

MALMÖ-ATLÉTICO MADRID 0-2 / JUVENTUS-OLYMPIAKOS 3-2

Gruppe A i Champions League, der Åge Hareides Malmö hører til, hadde allerede før tirsdag kveld bragt med seg store overraskelser.

Les også

Helsprekk av Arsenal - kastet bort tremålsledelse

Åge Hareides Malmö er et lag etter Diego Simeones smak.

Tirsdag var den første kvelden der begge favorittlagene — Juventus og Atlético Madrid - vant.Åge Hareides Malmö tapte mot Atlético Madrid. Svenskene tapte 0-5 i Madrid for to uker siden, men denne gangen ble det en jevnere affære, både i målprotokollen og spillemessig.

Etter tirsdagens resultater står Atlético med ni poeng, Juventus og Olympiakos med seks poeng, og Malmö på tre poeng. Dermed er det veldig åpeng i kampen om avansement, noe Atlético Madrid-trener Diego Simeone var rask med å påpeke etter kampslutt.

— Det er virkelig veldig rart, jeg ser det ikke helt klart. Det kan bli mange forskjellige kombinasjoner, sier Simeone om status i gruppe A ifølge Marca.

Malmö med skudd i stolpen

Malmö hadde mye av banespillet, og hadde blant annet et stolpeskudd. Atlético Madrid viste imidlertid hvorfor de kun var et overtidsmål fra Real Madrid unna å vinne turneringen sist sesong, med en nådeløs, profesjonell forestilling.

Koke ga Atlético ledelsen etter en halvtime, før Raúl Garcias 2-0-mål etter 78 minutter i praksis avgjorde kampen.

Malmö fikk også skryt av Simeone.

— Stor kamp, stor motstander. Vi lærte om deres tapperhet i hjemmekampen. Dette er en tøff bortebane, vanskelig. Det var en utmerket kamp av Atlético Madrid, sier Simeone.

— Vi visste det før kampen, at den ville bli slik. Vi hadde sett det, de har vist en god figur i kampene de har spilt, og vi forventet ikke mindre enn det som skjedde.

— Den første omgangen var veldig bra, men i den andre led vi i 15 eller 20 minutter. Etter det kontrollerte vi kampen, selv om de spilte nærme vårt straffefelt, sier Simeone, som er en av de mest respekterte trenerne i europeisk fotball.

Kjetil Rekdal i Viasat-studio ble også imponert over Malmös innsats.

— Malmö gjorde et fantastisk forsøk i andre omgang. De klarte å trykke Atlético bakover. Luften går litt ut av dem på 2-0, men de kan være godt fornøyde med innsatsen, sa Rekdal.

- Vi skapte masse sjanser

Malmö-spiller Isaac Kiese Thelin var også fornøyd med lagets innsats.

— Jeg synes vi gjør en bra innsats og spiller bedre enn i den forrige matchen. Det er riktig bra i dag. Det er synd vi ikke får noen poeng med oss. Man får ta med seg prestasjonen. Resultatet er en annen sak, sier Thelin ifølge Expressen.

Han får støtte av lagets stjernespiller Markus Rosenberg.

— Det er alltid surt å stå her med null poeng og si at man spilte bra. Mot et såpass bra lag må man ha litt flyt også, og det hadde vi ikke helt. Vi skapte masse sjanser. Jeg synes ikke vi kunne gjort så mye mer, sier Rosenberg.

Dommerens draktfarge vekket reaksjoner

I den første omgangen i Malmö hadde den engelske dommeren Mark Clattenburg på seg en gul trøye med sort bukse - ikke helt ulikt Atlético Madrids antrekk: gul trøye og mørkeblå shorts. Slikt er Twitter-mat.

Les også

Real Madrid slo B-preget Liverpool for halv maskin

— Clattenburg hadde gul trøye i 1 omg. Byttet i pausen, men er de gules 12. mann, skrev TV 2-ekspert Ole Martin Årst på sin Twitter-konto.

Årst var bare én av mange som reagerte på Clattenburgs trøyevalg. Antrekket ble enda mindre heldig tatt i betraktning at Clattenburg hadde noen omdiskuterte avgjørelser som gikk til de spanske seriemesternes fordel.

Etter 50 minutter ble Malmös Isaac Kiese Thelin revet ned av Joao Miranda ved sekstenmeterstreken. Clattenburg dømte frispark, ikke straffe, en avgjørelse som var tvilsom.

— Jeg synes jeg var innenfor straffeområdet, men det er vanskelig for meg å si. Vi får se på reprisen, sa Thelin til Aftonbladet etter kampen.

Like etterpå traff et Markus Rosenberg-skudd armen til Atléticos Guilherme Siquiera. Brasilianeren hadde riktignok armen inntil kroppen, noe som gjorde det forståelig at Clattenburg ikke blåse straffe. Kjetil Rekdal i Viasat-studio mente begge avgjørelsene var «50/50».

Clattenburgs draktfarge skapte ikke bare frustrasjon blant svenskene. Atléticos Mario Madzukic var tydelig forbannet i første omgangen, da han headet ballen til noe han trodde var en lagkamerat, men som viste deg å være Clattenburg.

«Atlético kjempet også mot dommeren» skriver den spanske sportsavisen Marca, i henvisning til forvirringen Clattenburgs trøyefarge skapte før pause.

Juventus med avgjørende snuoperasjon

Til tross for Malmös tap, lever fortsatt håpet om avansement for svenskene.

Men da Omar Elabdellaouis Olympiakos tok en overraskende 2-1-ledelse etter en time spilt mot Juventus - så det stygt ut for Malmö - og for Juventus. Begge ville vært seks poeng bak Olympiakos om 1-2-resultatet stod seg, og dermed i praksis ute med to kamper igjen.

3-2-målet mot Olympiakos var enormt viktig for Juventus. Paul Pogba scoret med et langskudd.

Den italienske klubbens historie og budsjett medfører at deres eventuelle gruppespillexit hadde vært langt mer dramatisk enn Malmös.Dermed var det svært viktig at Juventus slo tilbake etter det nevnte Olympiakos målet. Og det gjorde italienerne på resolutt vis.

Fire minutter etter 1-2-scoringen utlignet nemlig Juventus. Fernando Llorente headet i stolpen, før ballen gikk i Olympiakos-keeper Roberto og i mål.

Det skulle bare ta ett minutt til før Juventus hadde snudd kampen. Llorente fant supertalentet Paul Pogba utenfor sekstenmeteren. Pogbas første forsøk ble blokkert, men med det andre dundret han inn ledermålet for Juventus.

3-2-resultat stod seg. Dermed har Juventus seks poeng — samme antall som Olympiakos. Grekerne har imidlertid overtaket i innbyrdes oppgjør, som er avgjørende hvis to lag har samme poengsum.

Det er Atlético Madrid som sitter i førersetet i gruppen, med sine ni poeng, mens Åge Hareides Malmö fortsatt står på tre poeng.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Olympiakos, og hadde et bra skudd mot i andre omgang, som var nær å utligne til 3-3 for Olympiakos.

Publisert:
 1. Champions League
 2. Malmö FF
 3. Atlético Madrid
 4. Juventus FC
 5. Olympiakos

Mest lest akkurat nå

 1. Navnene fri­gitt etter MC-ulykken der to ung­dommer omkom

 2. Stor økning i døds­ulykker – vegdi­rektøren kaller inn til krise­møte

 3. Myklebust og Jåsund er drabant – men ingen by

 4. Britisk avis: Prins Charles tok imot en bety­delig penge­gave fra Qatar

 5. Klaveness-dele­gasjon nektet om­bord­stigning på fly til Qatar

 6. Da han såg det gamle bildet, forstod Espen at ryktet om beste­foreldra si hytte på Høle var sant