Ada Hegerberg og Lyon vant Champions League: - Den største dagen i mitt liv

Ada Hegerberg (20) scoret, bommet i straffekonkurranse — og ble Champions League-mester.

Ada Hegerberg jubler for 1-0 til Lyon i torsdagens Champions League-finale.
Publisert: Publisert:
Ada Hegerberg tok en Solskjær da hun scoret det som så ut til å bli matchvinnermålet. Ole Gunnar Solskjær feiret på lignende vis da han avgjorde Champions League-finalen i 1999.
Jubel i Lyon-leiren. Ada Hegerberg øverst til venstre med et norsk flagg rundt skuldrene.
Lyons trener Gerard Precheur.
Lyon-keeper Sarah Bouhaddi redder i straffesparkkonkurransen.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Wolfsburg-Lyon 1-1 (3-4 etter straffer)

Ada Hegerberg scoret etter ti minutter, før Alexandra Popp utlignet minutter før slutt. Kampen gikk til straffekonkurranse. Der bommet Hegerberg, men ble reddet av lagvenninnene.

Dermed er Ada Hegerberg Champions League-mester, på dagen 17 år etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde finalen i Champions League i 1999.

– Jeg er uten ord. Det er den største dagen i mitt liv, sier en rørt Ada Hegerberg til NRK. Hun har ikke besvart våre henvendelser torsdag kveld.– Det var magisk, men det var ekstremt vanskelig å slippe inn et mål to minutter før slutt. Det krever en del mentalt å reise seg etter å fått en sånn i trynet, fortsetter hun til statskanalen.

Landslagssjef Roger Finjord så naturligvis finalen, og var imponert over Hegerbergs prestasjon.

Ada Hegerberg og Lyon jublet som gale etter å ha vunnet Champions League

— Det er helt fantastisk. Ada var mye involvert, spesielt i første omgang var hun veldig god. Hun har i aller høyeste grad bidratt til denne seieren, sier landslagssjefen på telefon fra Italia. - Det er ikke mange spillere som er bedre enn Hegerberg nå, eller?

— Ada er en angrepsspiller som har vist seg som en målscorer gjennom en lang sesong. Hun presterer på et høyt internasjonalt nivå. Vi er utrolig glad for at hun er norsk, sier Finjord, som gleder seg til å få med Ada Hegerberg til de viktige landskampene mot Østerrike og Wales i juni.

Med sine 13 mål ble Hegerberg topscorer i turneringen.

– Det er uten sidestykke det beste en norsk spiller har gjort i utlandet noensinne, sier fotballekspert Lise Klaveness til NRK om den norske jentas sesong.

— Utslitt. Helt utslitt. Men dæven steike, stor stor dame! Har ikke ord, skriver søster Andrine Hegerberg på Twitter.

Graham Hansen skadet

Det var knyttet stor spenning til hva Europas store spiller denne sesongen, Ada Hegerberg (20) kunne finne på i finalen i Champions League.

Der Wolfsburg manglet sine norske stjerner Caroline Graham Hansen og Synne Jensen, var Hegeberg nøkkelspilleren for de franske jentene.

Ti minutter skulle det ta før man skjønte hvorfor.

— Må være utrolig stort

Lyon kombinerte flott på høyresiden, der ballen til slutt endte opp hos Pauline Bremer. Bremer dro seg inn, fant Hegerberg som var på rett plass til rett tid og satte enkelt inn 1-0 bak Wolfsburg-keeper Almuth Schult.

— Hun er utrolig flink til å være på rett plass til rett tid. Det må være utrolig stort å score i en Champions League-finale, sa Eurosports ekspert for dagen, Melissa Wiik, etter scoringen.

Lyon-jentene kunne løfte Champions League-troffet på Mapei Stadion i Reggio Emilia i Italia.

Lyon kjørte kampen, og Wolfsburg hadde lite å komme. Halvveis inn i omgangen kunne Hegerberg skrevet seg på assistlisten. Veggspillet med Eugiene Le Sommer ble utrolig nok ikke scoring, etter en strålende redning av Schult.Wolfsburg kom mer med utover omgangen, men klarte ikke å sette noe press på det franske laget. Til pause var Hegerbergs scoring den eneste i protokollen.

Popp ble festbrems

Ada Hegerberg ble overfalt av lagvenninene etter scoringen mot Wolfsburg.

De tre siste sesongene har tyske lag vunnet kvinnnenes Champions League, men vi måtte vente en stund på tegnene om at Wolfsburg skulle komme tilbake. Tyskerne hadde ballen mest, men skapte få sjanser og Lyon var egentlig nærmere 2-0 enn Graham Hansens lagvenniner var utlikning.— Det blir litt halvveis press fra Wolfsburg. Det blir verken høyt eller lavt, meldte Melissa Wiik i Eurosports kommentatorboks.

Det så ut til at Lyon skulle cruise inn til en fortjent tittel. Men tre minutter før slutt ville Alexandra Popp det annerledes. Et innlegg fra venstre traff hodet til Popp, som knuste Lyon-keeper Bouhaddi i lufta. Da sto det 1-1. En real kalddusj for Hegerberg og lagvenninnene.

Dermed ble det ingen avgjørelse i ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger.

Kjempesjanse for Hegerberg

Lyon hadde tatt av Pauline Bremer, og så noe preget ut etter Popps scoring. Dermed var det helt åpent foran de 30 ekstraminuttene.

Alexandra Popp jubler for scoring for Wolfsburg.

Kun to minutter inn i ekstraomgangene kom Popp helt alene på bakre stolpe. Hun prøvde å bredside ballen i mål, men skuddet gikk like til side for buret til Lyon.Kun sekunder etter var Ada Hegerberg centimeter fra å bli tomålsscorer. Innlegget fra Majiri gikk på tvers inn i feltet, Hegerberg sklei inn, men hadde akkurat for små sko til å få pirket ballen i mål.

Bommet på straffe

De to sjansene ble også de eneste å melde om fra ekstraomgangene. Det hele skulle avgjøres på straffekonkurranse.

Popp åpnet med scoring for Wolfsburg, og Lyons førstekvinne var Hegerberg. Hennes straffe ble reddet av keeper, og dermed var Wolfsburg i føringen. Svak straffe fra den norske jenta.

Ingen bommet før svenske Fischer gikk opp til merket. Hun klarte ikke overliste Lyons keeper, og da M'Boky Bathy satte inn neste straffe var det igjen likt, med én straffe igjen til hvert av lagene.

Da bommet Wolfsburg, og Lyon scoret. Dermed er Ada Hegerberg og Lyon Champions League-mestere 2015/2016.

Publisert: