Drømmescoring holdt ikke til TIL-poeng i Molde

Robert Taylors kremmerhus like før pause var ikke nok for TIL, som fortsatt står uten poeng i årets eliteserie.

JUBEL: Morten Gamst Pedersen og Daniel Berntsen hiver seg rundt halsen på målscorer Robert Taylor etter 2–1-reduseringen like før pause.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

TIL hang godt med i åpningen på borteoppgjøret mot Molde på Aker Stadion. Allerede etter 8 minutter spill fikk TIL en halvfarlighet da Daniel Berntsen ble spilt fri inne i moldes 16 meter og under press fra skrått hold skjøt i nettveggen.

Etter 21 minutter var det Lasse Nilsens tur til å vise seg frem. En TIL-corner havnet ute i returrommet, Nilsen smalt til på direkten fra i overkant av 20 meter. Vinbacken fra Bleik fikk god treff og presset skuddet ned, men dessverre for TIL en meter til side for mål.

Hussain-dobbel

Så minuttett etterpå smalt det for Molde. Etzaz Hussain fikk motta en pasning umarkert like på hjørnet av 16-meteren, gå to meter inn i boksen og skjøt ballen hardt nede i korthjørnet. Moldes første skudd på mål i kampen resulterte i mål, et skudd Gudmund Kongshavn nok burde ha reddet.

Kun få minutter senere kunne Christoffer Remmer ha doblet ledelsen, men skuddet fra 20 meter gikk en meter til side for mål.

Etter 29 minutter var Hussain frempå igjen og doblet ledelsen. Hussain gikk knallhardt i kroppen på en noe nonchalant Morten Gamst Pedersen og vippet veteranen over ende, tok fart, gikk fem meter inn mot mål og skjøt denne gangen i motsatt hjørne. 2–0 og TILs drøm om poengfangst fra «Røkkeløkka» gikk fra vondt til verre.

Debutant med drømmescoring

Molde festet mer og mer grep i kampen, men så like før pause i 43. minutt fikk TIL-fansen noe å juble for da nysigneringen Robert Taylor virkelig viste seg frem.

Først dro han av to mann, spilte vegg med Daniel Berntsen, en lekker tunell på Mathias Normann og fra vel 10 meter curlet ballen med venstrefoten i krysstanga og inn. 2–1 og TIL var med i kampen igjen.

To minutter senere fikk TIL en ny ok mulighet da ballen ble lempet inn i feltet mot Simen Wangberg, men litt for høyt, så stussen fra TIL-stopperen med ryggen mot mål gikk bare rett i klypene på Molde-keeper Andreas Linde.

På etterskudd

2. omgang åpnet likt den 1. omgangen der spillet bølget frem og tilbake. I 56. minutt slo Tom Høgli en horribel feilpasning, der Morten Gamst Pedersen forsøkte å rydde opp i det med en for sen takling like utenfor 16-meteren som ga Molde en meget god scoringsmulighet fra 18 meter.

Heldigvis for TIL gikk skuddet rett i muren.

I 64. minutt holdt TIL på å få sin gigantiske mulighet, da Runar Espejord slo en lang ball mot Gjermund Åsen på bakerste. Mathias Normann forsøkte å stoppe pasningen, men klarerte rett i beina til Åsen som ikke fikk helt kontroll. Det resulterte i at Normann fikk taklet Åsen like utenfor hjørnet av 16-meteren. Frisparket fra Gamst Pedersen gikk bare rett i klypene til Andreas Linde.

Minuttet etterpå gjorde TIL sitt første bytte for kampen da Elhadji Mour Samb kom inn for Lasse Nilsen.

Kun to minutter etterpå tredde Gamst Pedersen Kent-Are Antonsen igjennom, men avslutningen fra 10 meter gikk langt til side for mål.

TIL-press

Etter 70 minutter fikk Espejord sin første store sjanse i kampen da Daniel Berntsen slo et flott legg. I duell med Moldes Babacar Sarr var Espejord høyest, men headingen fra vel fem meter gikk en meter til side for mål.

Det var det siste Espejord gjorde i kampen. Med 18 minutter igjen å spille var det duket for Mushaga Bakenga.

Med ti minutter igjen å spille gjorde Simo Valakari sitt siste grep da han satt inn Slobodan Vuk for Kent-Are Antonsen i jakten på poeng.

Dessverre for TIL greide de ikke legge skikkelig press på Molde i sluttminuttene og dermed ebbet kampen ut med et bittert 2–1-tap.

Publisert:
 1. Tromsø IL
 2. Etzaz Hussain
 3. Morten Gamst Pedersen
 4. Molde
 5. Daniel Berntsen

Mest lest akkurat nå

 1. To 19-åringer omkom i MC-ulykke i Gjesdal

 2. Da han såg det gamle bildet, forstod Espen at ryktet om besteforeldra si hytte var sant

 3. Sjekk hvor du får den beste maten i Sirdal

 4. NM-gull til Stavanger-syklist

 5. Tre kansellerte flyvninger fra Sola

 6. Markering i Byparken i Stavanger klokken 18 søndag