Viking tapte i Sarpsborg – klarte aldri svare på tidlig baklengs

Viking hadde sjanser nok, men klarte aldri å score mot Sarpsborg. Da ble det tap for Kjell Jonevret & co.

Sarpsborgs Kachi scorer 1-0-målet mot Viking og Claes Kronberg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

SARPSBORG-VIKING 1-0

SARPSBORG: Viking gikk på sesongens niende tap da Sarpsborg 08 vant 1-0 på eget kunstgress lørdag. «Kachi» ble matchvinner med sin scoring allerede etter seks minutter.

Kjell Jonevrets menn klarte aldri å svare, selv om det var sjanser nok.

— Sarpsborg kom høyt, hardt og tøft ut. De hadde tydelig bestemt seg for at de skulle smelle på. Vi var vel sparket ned fem ganger før det var spilt fem minutter, sukker svensken etter kampen.

Anført av en god Samuel Adegbenro prøvde gjestene, men oftest ble det for upresist. Og da avslutningene satt på mål, var Arild Østbø, tidligere Viking-keeper, der og reddet.

Markeringssvikt

Viking stilte uforandret til lørdagens batalje i Sarpsborg. Trener Kjell Jonevret ga tillit til samtlige 11 som slo Molde 1-0 hjemme i Jåttåvågen sist helg.

Sarpsborg tok ledelsen allerede etter seks minutters spill da Onyekachi Hope Ukwuadu sendte hjemmelaget i ledelsen. Anders Østli fikk stå helt umarkert på bakre stolpe etter slett forsvarsspill av Viking-kaptein André Danielsen. Østli headet tilbake foran mål og der var «Kachi» og styrte inn 1-0. Claes Kronberg hadde i utgangspunktet «Kachi», men heller ikke venstrebacken klarte å avverge baklengs.

Da hadde spisskollega Amani Mbedule allerede hatt en god avslutningsmulighet fra skrått hold om Austbø fikk slått til hjørnesparket det ble mål av.

Tempoet i kampen roet seg ned etter Sarpsborgs ledermål. Viking kom mer med. Uten å skape all verden. Det var upresist, statisk og lite samspilt. Flere spillere ga vekk ballen altfor enkelt.

— Vi kom oss litt etter åpningen. Men så var det surt at vi slapp inn det målet på corner. De har gjort det samme i tre år, alle vet om den, alle var forberedte på den, likevel klarte de å score.

Østbø-dobbel

Etter halvtimen passert stemte det bedre. Samuel Adegbenro fintet seg fri inne i Sarpsborgs sekstenmeter, og fra seks-syv meter banket han til. Men Arild Østbø reddet greit. Ballen spratt tilbake på hodet til Patrick Pedersen. Men også den avslutningen fikk Østbø hanskene på. Kampens prestasjon av den tidligere Viking-keeperen til så langt i kampen.

— J…. Østbø, ropte Jonevret i pressesonen mens Østbø ble intervjuet av NRK. Begge smilte.

— Arild hadde en feberredning. Ellers hadde han ikke så mye å gjøre.

Viking-kaptein André Danielsen hadde ingen god 1. omgang. Mistet og rotet vekk ballen ved flere anledninger, som skapte farlige overganger for hjemmelaget. Legg til markeringssvikten ved 1-0 og et forferdelig frispark som han sendte nesten ut av stadion, så har du de første 45 minuttene oppsummert.

Lagene gikk til pause på 1-0. Og størst dramatikk var det i pausen da strømmen på stadion gikk, og vaffeljernene ble kalde. Heldigvis fikk noen fikset problemene, slik at både 2. omgang og kiosksalget kom i gang.

Sarpsborg med full kontroll

2. omgang startet litt på samme måte som 1. omgang. Sarpsborg hadde ballen inne på Vikings banehalvdel, og forsøkte å finne åpninger og avslutningsmuligheter.

Jonas Lindberg hos hjemmelaget og Samuel Adegbenro hadde et par uoverensstemmelser. Først fikk Lindberg gult for en takling på Adegbenro, før sistnevnte ble avblåst for å veive med armene i en hodeduell med Lindberg.

Kjell Jonevret sendte innpå Zymer Bytyqi på høyrekanten et kvarter ut i 2. omgang. Uten at det fikk all verdens å si for kampbildet og Vikings offensive spill.

Samuel Adegbenro var frisk for gjestene. Fint driv i spillet, frekk og kvikk. Men det ble bare nesten også for den unge nigerianeren.

Geir Bakkes Sarpsborg var flinke til å låse av kampen. Og bortsett fra avbruddene i spillet, bytter og enkelte halvfarligheter, var 2. omgang en «dau» og trist affære.

Sluttspurt?

Snaut ti minutter før slutt var Adegbenro igjen på farten fra sin venstrekant-posisjon. Han fikk lagt ballen inn foran mål, men Patrick Pedersen var for akkurat for sent ute til å skli inn 1-1. Zymer Bytyqi og Viking fikk hjørnespark rett før slutt. Viking flyttet opp det de hadde. Men et Sarpsborg-hodet fikk rensket unna også denne gangen.

De lange oppspillene mot innbytter Haukås var i og for seg presise, men det skjedde for lite rundt ham.

Det ble ampert på slutten da Adegbenro ble felt – igjen. Anders Trondsen hos hjemmelaget dyttet i Adegbenro mens han lå nede, og da kokte det til nede ved sidelinjen.

Uten at det fikk noen verdens ting å si for utfallet. For Viking tapte 0-1 i en ikke spesielt velspilt fotballkamp.

2. omgang synes Jonevret ble rar.

— Ja, det var en rar omgang. Det var mye rart som skjedde. Vi brukte mye energi på å være irriterte på dommeren. Jeg synes vel ikke at Ola Hobber Nilsen er moden nok for disse kampene. Det ble mye «tjafs» mot dommeren. Og så kom det noen rare gule kort også. Uansett, vi prøvde, men vi klarte ikke å stå i mot fysikken deres. Det kunne kanskje blitt 1-1, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Kaptein André Danielsens forklaring på tapet var enkel og grei:- — De scoret, det greide ikke vi.

Før han utdyper:

— Det var ikke dette vi kom for. Vi er ikke fornøyde. De var vanskelige å bryte ned. De forsvarte seg godt, mens vi manglet litt tempo og bevegelse. Vi hadde mye ball, men skapte ikke all verdens. Og så er det typisk at Arild holdt nullen, sier Danielsen.

Rundt 50 Viking-supportere hadde tatt plass på bortetribunen på Sarpsborg Stadion. Det ble en tung tur hjem.

PS! Kampen på kunstgresset i Østfold ble også et møte for flere gamle kjente. Viking-duoen Joackim Jørgensen og Claes Kronberg har begge en fortid i Sarpsborg 08, mens hjemmelagets Arild Østbø og Jon-Helge Tveita begge har spilt i Viking. Det samme har Anders Kristiansen, Sarpsborgs reservekeeper.

VI FULGTE KAMPEN:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
5Vålerenga24133846321442
6Odd24104103038-834
7Viking249694038233
8Strømsgodset2495103838032
9Tromsø2471073440-631
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk