Indisk klubb føler seg lurt av John Arne Riise

Delhi Dynamos reagerer sterkt etter comeback-nyheten.

John Arne Riise spilte ti seriekamper for Aalesund tidligere i år. Her klapper han foran klubbens supportere etter kampen mot Sarpsborg i mai.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

John Arne Riises karrière har vært en berg-og-dalbane de siste månedene.

 • I mars ble Riise presentert som ny Aalesund-spiller, etter lange forhandlinger med blant andre sponsor Betsson og norsk tipping.
 • I juni besluttet han å gi seg i Aalesund. Riise uttalte at 20 år som proff var over. Han la imidlertid til at han ville begynne å spille fotball igjen dersom «lysten kom tilbake om en måned eller to eller tre».
 • Så, på torsdag 18. august , sprakk nyheten om at John Arne Riise skal gjøre comeback i indisk fotball. Riise har signert for Chennaiyin FC, som forrige sesong vant Indian Super League (ISL).

Chennaiyin-trener Marco Materazzi (VM-vinner med Italia i 2006, journ. anm) uttalte at Riise ville bli «en veldig viktig spiller både av og på banen». Det er imidlertid ikke alle som er begeistret for at Riise er tilbake i India.

Den indiske storavisen Times og India skriver nemlig at Riises comeback har «sjokkert en rekke personer» i ISL-klubben Delhi Dynamos, som han spilte for høsten 2015. LEST DENNE? Mannen som senket Liverpool ble hyllet som en helt.Så dukket den fire år gamle Twitter-meldingen opp.

Vil anke saken

Riise signerte en toårskontrakt med Delhi Dynamos sommeren 2015. Da han gjestet NRK-programmet Skavlan i januar, fortalte den tidligere Liverpool-spilleren at han hadde avbrutt kontrakten med den indiske klubben halvannet år før tiden.

Riise skulle altså etter den opprinnelige planen også spille for Delhi Dynamos i høst. Nå reagerer denne klubben på at Riise skal spille for en ISL-rival. En talsperson for klubben uttaler at Riise har brutt et løfte.

John Arne Riise og hans Delhi Dynamos spilte treningskamp mot Häcken i Sverige i september i fjor. Her varmer han opp før kampen.

— Riise ble løst fra kontrakten i fjor med den forutsetning at han ikke ville komme tilbake og spille i ISL. Vi er overrasket over at han gjør dette, sier talspersonen til Times of India. RIISE FORTALTE OM EN TUNG TID I INDIA I FJOR: - Tårene triller mens jeg synes synd på meg selv.

Avisen mener også å vite at Delhi Dynamos planlegger å anke saken til ligaens administrasjon. Klubben skal stille spørsmål ved på hvilket grunnlag Chennaiyin har signert Riise som en «marquee player».

Hvert lag i den indiske ligaen må ha minst én «marquee player», som i praksis betyr en kjent spiller med bakgrunn fra store ligaer.

Riise: - Bedre forberedt i år

Da Riise signerte for Chennaiyin, uttalte han at det aldri var utelukket å returnere til indisk fotball.

— I juni bestemte jeg meg for å ta en pause fra fotballen, men jeg holdt alltid døren åpen for å vende tilbake, og etter å ha snakket med Marco fant jeg motivasjonen til å jobbe hardt, sa Riise ifølgeIndian Express.

— Jeg hadde en veldig interessant opplevelse i India i fjor, men i år er jeg bedre forberedt og mer opprømt. Jeg kan ikke vente med å starte sesongen med Chennaiyin FC, og hjelpe dem med å forsvare ISL-trofeet, fortsatte Riise.

Aftenposten har gjentatte ganger forsøkt å kontakte John Arne Riise på flere forskjellige måter, men han har ikke svart.

Publisert:
 1. Internasjonal fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Advarer mot å reise på hytta i fjellet

 2. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje

 3. Bilverksted konkurs

 4. Nytt koronadødsfall på SUS

 5. Tiltalt mor nektet for vold, men kunne ikke utelukke å ha løftet datteren etter håret

 6. Kaptein Lunden har hentet MF «Ombo» hjem fra Tyrkia: – Du får et forhold til båten