Solskjær blir Norsk Tipping-ambassadør - og gir et stikk til gamle lagkamerater

— Du vil aldri se meg som ambassadør for et utenlandskspillselskap, der profitten blir igjen hos noen få eiere.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær blir ambassadør for Norsk Tipping.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Fredag starter Ole Gunnar Solskjær gjerningen som ambassadør for Norsk Tipping. Det bekrefter Norsk Tipping selv i en pressemelding.

– Ungene våre trener på baner og i haller som er finansiert av det norske fellesskapet, der pengene nordmenn har bidratt med gjennom Norsk Tipping blir gitt tilbake til samfunnet og frivilligheten. Jeg sa ja til å bli ambassadør fordi jeg liker å være en del av dette fellesskapet, og ønsker å gjøre en innsats for at norsk frivillighet får best mulig vilkår i sitt arbeid for barn og unge, sier Ole Gunnar Solskjær i pressemeldingen.

– Solskjær er en flott representant for verdiene norsk idrett er tuftet på, og vi gleder oss til å samarbeide med ham. Vi vet at han sitter med mye erfaring og kompetanse som vil komme til nytte i vårt arbeid, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping Tonje Sagstuen.

Les også

Advarer etter eksplosjon av pengespill-reklame: - Det er en trigger for de avhengige

– Blir aldri ambassadør for utenlandsk spillselskap

I en kronikk i VG skriver Ole Gunnar Solskjær om hvorfor han velger å være Norsk Tipping-ambassadør. I siste avsnitt kommer han også med et lite stikk til noen av sine tidligere lagkamerater som John Arne Riise, Thorstein Helstad og Ronny Johnsen, som er eller har vært tilknyttet utenlandske spilleselskaper:

«Som trener i eliteserien må jeg vise resultater. Som guttetrener vil jeg vise at det betyr noe hvor pengene til kunstgress og ballene i ballnettet kommer fra. Som pappa vil jeg at barn og unge skal bli sett og tatt vare på.

Derfor vil du aldri se meg som ambassadør for et utenlandsk spillselskap, der profitten blir igjen hos noen få eiere. Dere behøver ikke å lure på hvor min lojalitet ligger. Den finner dere hos fellesskapet.»

Les også

MFK-talent blir lagkamerat med Hoseth i Notodden

«Grasrottrener»

Sagstuen forteller til VG at Solskjær ikke vil være noen ”posterfigur” for Norsk Tipping.

– Han skal ikke selge lotto, for å si det sånn, sier hun.

– For oss er jobben han gjør som pappa-trener i Clausenengen viktigere enn det han oppnådde i Manchester United. Den første jobben hans for oss, blir som grasrottrener, fortsetter Sagstuen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk