De er verdensikoner og bitre rivaler. Federer (36) må trolig holde på noen år til for å stanse Nadal (32).

Sjokktapet i Wimbledon til tross: Norsk tennisekspert tror at Roger Federer vil gå langt for å holde Rafael Nadal bak seg på merittlisten.

Rafael Nadal (til venstre) er kun tre Grand Slam-titler bak Roger Federer. Søndag kan Nadal kutte avstanden til to dersom han vinner Wimbledon-turneringen. Bildet er fra Australian Open i januar.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Han kan sikkert spille noen sesonger til - helt til kroppen eller familien sier stopp. Men jeg tror ikke at Federer spiller til han er godt over 40, sier Christer Francke, tenniskommentator for Eurosport.

Tennisverdenen var i sjokk onsdag da Federer røk ut av Wimbledon-turneringen mot sørafrikanske Kevin Anderson. Sveitseren vant de to første settene og hadde matchball i det tredje, men så vendte Anderson.

– Det er sjelden han taper på 2-0-ledelse. Kevin Anderson hadde sitt livs kamp, samtidig som at Federer trodde han hadde vunnet. Det er slikt som kan skje. Men klart: Federer er blitt litt eldre og spiller ikke like mange turneringer, sier Francke.

20-17 i Grand Slam-titler

Neste måned fyller Federer 37 år. Tennisikonet står med vanvittige 20 Grand Slam-titler (Grand Slam er betegnelsen på de fire store tennisturneringene i USA, Australia, Frankrike og England).

Det er tre mer enn spanjolen Rafael Nadal. Han er «kun» 32 år gammel. Nadal kan søndag sikre seg sin 18. tittel dersom han vinner i Wimbledon.

– Jeg tror at Federer er motivert til å fortsette så lenge Nadal holder på. Han ønsker å beholde statusen som mestvinnende, sier Eurosport-kommentator Francke.

Roger Federer røk ut i kvartfinalen av Wimbledon onsdag.

I semifinalen fredag skal Nadal opp mot serbiske Novak Djokovic. I den andre semifinalen møtes Kevin Anderson og amerikanske John Isner.

– Jeg tror at vinneren av kampen mellom Nadal og Djokovic også vinner søndagens finale. Djokovic på sitt beste kan være best i verden, sier Francke.

– Nadal eller Djokovic vinner

Rafael Nadal har en gyllen mulighet til å knappe inn på forspranget til Federer.

Federer vant sin første Grand Slam i 2003. Det var i Wimbledon, en turnering han har vunnet hele åtte ganger - senest i fjor. Nå gjentar han ikke den suksessen, og i stedet kan Nadal vinne Wimbledon for tredje gang i karrieren. Sist det skjedde var i 2010.

– Nadal er meget sulten. Mange har uttalt at han ikke ville få en lang karriere med den spillestilen han har, men han gir seg aldri. Det er unikt, sier Francke.

Mange trodde også at konkurrenten Federer skulle legge opp i 2009 da han sikret seieren i French Open. Dermed var Major-samlingen komplett for sveitseren.

– Det er mange spekulasjoner om at jeg skal legge opp, og disse blir det ikke slutt på før jeg faktisk gjør det. Jeg prøver ikke å tenke så mye på det, uttalte Federer i fjor.

US Open neste mulighet

Til CNN sa han dette i februar om det å legge bort racketen:

– Jeg fikk et lite innblikk i det da jeg var ute med skade i 2016, og jeg likte det svært godt, sier Federer, som da fikk bruke mer tid sammen med kone og barn, samt Roger Federer Foundation som støtter utdanning for barn i Sør-Afrika.

Roger Federer (til venstre) og Rafael Nadal har preget tennisen de siste tiårene. Her fra Wimbledon-turneringen i 2008.

– Jeg har mange venner rundt meg, især min kone og mine foreldre, så jeg vet at jeg får det fint den dagen jeg legger opp. På en måte klarer jeg knapt å vente på den dagen jeg legger opp, men det får vente, uttalte Federer.

Han nekter å tape duellen med Nadal, og Francke i Eurosport tror vi får se en heltent Federer på Flushing Meadows i US Open i september.

– Federer kommer til å være kraftig skjerpet før US Open, tror tenniseksperten.

Publisert: