Keepertreneren: - Vi hadde vært nede uten Opdal

Igjen reddet keeper Håkon Opdal poeng for Start.

Publisert: Publisert:

LEVENDE VEGG: Gang på gang denne sesongen har Starts målvakt, Håkon Opdal, reddet poeng for gultrøyene – og fredagens kamp mot Mjøndalen var intet unntak. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix

 • Nicolai Olsen
  Fædrelandsvennen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel
svp://101887?view=bt

KRISTIANSAND (fvn.no): — Håkon var prikkfri, i dag igjen. Banens beste spiller, sier hans keepertrener Erik Ruthford Pedersen.Han legger til:

— Når vi ser tilbake på sesongen, på hvor mange ganger han har reddet Start, så er det ingen tvil; vi hadde vært nede uten Håkon.

Les også

- Et kunstverk av en scoring

Les også

Se hælsparket som kan redde Start

Les også

- Utrolig viktig ikke å tape

— Levende vegg

Fredag gjorde han fire gode redninger. Ved to anledninger kom han ut og gjorde seg stor, i tillegg hadde han en god beinparade. Men den beste sparte han til slutt. Jørgen Hammer mistet ballen på egen halvdel og Erik Midtgarden satte fart mot Starts mål. Fra 12 meter avsluttet han i retning Håkon Opdals høyre hjørne, men Start-keeperen var lynraskt nede og fikk slått bort ballen.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN.

— Håkon sto som en levende vegg. Han leverte nok en strålende kamp, sier Starts administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal.

VIDEO: SE START-MAGASINET:

svp://1000688?view=fvn

Takker Opdal

Michael Christensen og hans tre forsvarskolleger hadde ingen god dag på jobben. Fædrelandsvennen telte seks sjanser til gjestene fra Buskerud. Heldigvis for Start var det kun en av de mulighetene som fant veien til nettmaskene.

— Vi kan bare takke Håkon for at vi fikk poeng i dag, og for at vi fortsatt er med i kampen om å overleve i eliteserien. Han har vært vårt viktigste spiller sesongen igjennom, sier danske Christensen.

— 1-1 er greit – 0-1 ville vært krise

20 minutter ut i bunnkampen på Sparebanken Sør Arena tok Mjøndalen ledelsen. Etter fire hodedueller inne i Start-feltet klarte Morten Sundli å heade ballen over Opdal og inn i lengste hjørne. På det tidspunktet lå Start under nedrykksstreken med to poeng opp til Mjøndalen på kvaifiseringsplass. Men idet timen var passert hælflikket Daniel Aase inn 1-1, som ble sluttresultatet. Dermed er ståa den samme i bunnen som den var tre runder før slutt; Start ligger på kvalikplass og har ett poeng ned til Mjøndalen.

— At det ble 1-1, er helt greit. 0-1 hadde vært krise. Vi har fortsatt skjebnen i våre egne hender, sier Starts midtbanespiller Kristoffer Ajer.

svp://101887?view=bt
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde15101441172431
3Odd138142114725
4Vålerenga136521817123
5Rosenborg1363422111121
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

 2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

 3. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

 4. På vei til byen på hjemmelaget flåte

 5. Slik blir høstens skole­hverdag på barneskole, ungdomsskole og videregående skole

 6. Trolljeger­prøven 2020 er annerledes, men innsatsen er like stor

 1. Eliteserien
 2. IK Start
 3. Mjøndalen IF