Her har Uniteds nye yndling nettopp endt Mourinhos marerittrekke

For andre gang på en uke ble Henrikh Mkhitaryan United-helt, men armeneren avsluttet søndagens storkamp på båre.

Henrikh Mkhitaryan begynner å leve opp til forventningene United-supporterne hadde før sesongen.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Manchester United – Tottenham 1–0

For etter å ha hatt en blytung start på Manchester United-oppholdet, har det nå løsnet for den armenske stjernen som ble hentet til klubben før sesongen.

Torsdag scoret den tidligere Borussia Dortmund-spilleren sitt første mål for klubben på usøkt vis da United sikret avansement i Europaligaen. Mot Tottenham søndag, vartet Mkhitaryan opp med enda en perlescoring – hans første på Old Trafford.

Men kampen ble ikke bare en opptur for midtbanespilleren. For i sluttminuttene ble han nemlig båret av banen med det som så ut som en ankelskade.

Det ser heldigvis ikke ut til at skaden er alvorlig.

– Vi tror ikke det er en alvorlig skade. Vi tror kanskje at han ikke kan spille på en uke. Jeg var redd det var alvorlig, men det ser ikke ut som det er det, sier Manchester United-manager José Mourinho til BBC.

Les også

Chelsea trøblet, men så kom Costa til unnsetning

Full av selvtillit

Kantspilleren ble spilt fri av Ander Herrera, og fra snaut 16 meter hamret Mkhitaryan ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Hugo Lloris. Armeneren hadde også muligheten til å spille ballen til Zlatan Ibrahimovic, men hadde stor tro på egne ferdigheter. Med god grunn.

– Jeg er fornøyd med det fra Henrikh. Jeg bryr meg ikke veldig om individuell heder, men for en spiller som han, som jobber og jobber, betyr det mye, sier Mourinho.

Oppgjøret i Manchester var tett og jevnt, men der gjestene slet med å spille seg til opplagte muligheter, hadde hjemmelaget sjansen til å øke ledelsen.

Verdens dyreste fotballspiller, Paul Pogba, var millimetre unna å doble da han sendte et praktfullt over muren. Dessverre for franskmannen traff ballen stolpen.

Og bare minutter senere var samme mann farlig frempå, men skuddet fra god posisjon ble reddet av Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Les også

Perlescoring da Arsenal snudde til seier

Langt opp til serielederen

Men Mkhitaryans perlemål ble storkampens eneste, og dermed endte Manchester Uniteds tunge rekke med hjemmekamper uten seier. Før søndagens 1–0-seier hadde laget gått av Old Trafford uten seier fire kamper på rad.

– Det var en viktig seier mot en god motstander. Vi fortjente ikke å ha hjertet i halsen de siste 10–15 minuttene, for vi fortjente et mål til. Jeg tror alle følte at historien kunne gjenta seg, sier Mourinho.

Men avstanden opp til serieleder Chelsea er fortsatt stor. 13 poeng skiller London-laget og José Mourinhos menn. For også Chelsea gjorde jobben lørdag. De vant 1–0 på hjemmebane etter en sen scoring av Diego Costa.

Hør Aftenpodden Sport hvor Mette Bugge forteller om da hun jaktet på to brasilianske superstjerner:

Publisert:
 1. Manchester United
 2. Tottenham Hotspur FC
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Oppjusterer storm-varselet før uværshelgen: – Det blir utrolig sterke vindkast

 2. Bilverksted konkurs

 3. Både Berisha og Sebulonsen kan bli solgt i helgen

 4. Kaptein Lunden har hentet MF «Ombo» hjem fra Tyrkia: – Du får et forhold til båten

 5. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus

 6. Kvinne siktet for drapsforsøk i Verven – politiet ønsker kontakt med naboer