Kowalczyk yppet seg, men Johaug viste superkrefter i Falun

Justyna Kowalczyk (33) gikk sesongens beste løp i verdenscupen, men nok en gang var Therese Johaug (27) overlegen.

johaugkowalczyk.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

FALUN/OSLO: Med tidlig startnummer gikk den polske skistjernen Justyna Kowalczyk i et tempo vi ikke har sett maken til denne sesongen.

33-åringen har hatt ikke fått det til i årets verdenscup, men på femkilometeren i Falun gikk hun skikkelig fort, og den polske stjernen ledet lenge i mål.

Til slutt holdt det til en sjetteplass, noe som er hennes beste plassering i verdenscupen denne sesongen. Kowalczyk var 44 sekunder bak seierskvinnen Therese Johaug.

Fire norske på topp

Tross Kowalczyks gode løp, ble femkilometeren i Falun dominert av nordmenn. Therese Johaug tok kommandoen fra start og gikk til topps. Heidi Weng tok annenplassen, 18,6 sekunder bak.

På plassene bak kom Ingvild Flugstad Østberg (3. plass) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (4. plass).

– Jeg er vanvittig fornøyd med seieren i dag, for fem kilometer klassisk er jo ikke favorittdistansen min. Det var nok lurt å stå over sprintene i Drammen og Stockholm. Dette var en veldig god dag, sa Johaug til FIS-TV etter løpet.

– Jeg trenger så mange poeng jeg kan få. Jeg vet at Ingvild vil bli en hard konkurrent, så jeg trengte disse poengene. Ingvild er så god i sprint og jeg er overrasket over at hun gjør det så bra i distanse også. Det kommer til å bli en tøff kamp, sier Johaug og tenker på verdenscupen sammenlagt.

Amerikanske Jessica Diggins ble beste utlending på femteplass, mens Kowalczyk altså tok sjetteplassen.

På hjemmebane ble beste svenske plassering Charlotte Kallas niendeplass.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Publisert: