TIL-keeperen ute ni til tolv måneder

Filip Loncaric fikk trist beskjed i dag.

Tromsø-keeper Filip Loncaric er ute av spill lenge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Målvakten var på vei tilbake etter å ha pådratt seg en kneskade i spanske La Manga i februar. På torsdagens trening, som var den andre fotballtreningen etter skaden, smalt det til i Loncaric venstre kne på nytt. Han måtte da hjelpes av banen, og i dag meldte NRK at røntgenbilder har vist det han fryktet i går. At korsbåndet er røket. Dermed vil han være ute i lang tid.

Dermed står TIL igjen med to keepere i A-lagsstallen. Gudmund Taksdal Kongshavn og Jacob Karlstrøm.

– Per nå har vi to keepere. Vi må se på hva vi eventuelt skal gjøre etter søndagens kamp mot Stabæk, sier TIL-trener Bård Flovik til NRK om hva klubben vil foreta seg videre.

Til klubbens egen hjemmeside sier manuellterapeut Andre Fagerborg følgende om skaden.

- Vi fikk bekreftet den mistanken vi hadde i går om at korsbåndet var røket. Det er bestandig trist når spillere blir skadet, sier Fagerborg til til.no.

- Han mister resten av sesongen. Nå ser vi på hva vi skal gjøre videre med tanke på operasjon, fortsetter manuellterapeuten.

Loncaric har en historikk med korsbåndsskader fra tidligere.

- Filip har dessverre vært gjennom det tre ganger før, så han er godt kjent med hva som kreves. Det kan være en styrke at han vet hva han går til, sier Fagerborg.

- Opptrening begynner man med umiddelbart uavhengig av når operasjonen er. Så går det slag i slag etter operasjonen. På generelt grunnlag er man ute i ni til tolv måneder før man er tilbake i full drift igjen med en slik skade, avslutter Fagerborg til klubbens hjemmeside.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk