Svensk fotballsjef i harnisk over kvinnelandslagets boikott: - Respektløst

I helgen ble det kjent at Sveriges kvinnelandslag boikotter Fotbollsgalan 20. november. Den svenske fotballtoppen Lars Richt stempler timingen som «respektløs».

Lars Richt, administrativ leder for Sveriges herrelandslag, har lite til overs for at kvinnelandslaget går ut med sin boikott i forkant av Sverige avgjørende kvalifiseringskamp mot Italia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Richt mener annonseringen av boikotten ikke burde kommet rett før Sveriges herrelandslag skal ut i en nervepirrende returkamp borte mot Italia i jakten på VM-spill.

– Det er respektløst av den som har startet det her. Jeg er opprørt, sier han til Expressen.

– Jeg vet ikke hvem som har startet det, men det kommer jo fra en av spillere på kvinnelandslaget. Det er ikke OK å gå ut med sånt noen dager før vår viktigste kamp.

Les også

Italia-topp ringte FIFA-sjefen: - Har satt krav til dommeren før returmøtet mot Sverige

Uenighet

Richt er administrativ leder for Sveriges herrelandslag. Forrige måned ble det kjent at han kommer til å gi seg etter 20 år i jobben. I Sverige har han tittelen «landslagssjef». Janne Andersson, som er det vi i Norge kaller landslagssjef, er på svensk «förbundskapten».

Les også

Sveriges kvinnelandslag boikotter prisutdeling i protest: – Vi vil få respekt

Det svenske kvinnelandslagets boikott av Fotbollsgalan skjer i protest mot at det ikke er oppnådd enighet om en ny landslagsavtale. Det var lagkaptein Caroline Seger som søndag uttalte seg om den varslede boikotten.

– Vi kommer ikke til å gå på Fotbollsgalan. Vi har ikke hatt en avtale hele året, og vi vil ha det, sa Seger til Fotbollskanalen.

Det svenske herrelandslaget under en av treningene før mandagens returkamp mot Italia.

VM-jakt

Fredag vant Sverige 1-0 i hjemmekampen mot Italia. Det betyr at svenskene er i førersetet i jakten på VM-billett før mandagens returoppgjør på San Siro i Milano. Sammenlagtvinneren er sikret plass i neste års sluttspill i Russland.

Richt håper ikke kvinnenes boikott har skapt uro for herrelandslaget i oppladningen til Italia-matchen.

– Men det holder at det påvirker meg.

Publisert: