Eckhoff: - Det er kjipt å trene mye mer skyting og skyte mye dårligere

Tiril Eckhoff er nødt til å vurdere å trene mindre med børsa.

Tiril Eckhoff i samtale med sportssjef Morten Aa Djupvik. Hennes 12. plass på den avsluttende fellesstarten ble Norges beste individuelle plassering i VM på kvinnesiden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

HOCHFILZEN: Mens Laura Dahlmeier ble kronet til VM-dronning sto Tiril Eckhoff i skyggen av tribuner som gynget og tyske flagg som vaiet. Heller ikke VMs siste distanse, fellesstarten, ble noen norsk dag å lime inn i minneboken.

Les også

VM-dronningens utrolige prestasjon: Slettet Bjørndalens rekord

Rask på ski

Tiril Eckhoff ble beste norske på 12. plass. Det var den beste individuelle plasseringen til noen norsk skiskytterjenter i dette mesterskapet. Et mesterskap trenere, ledere, løpere, entusiastiske norske flaggpyntede tilskuere var skuffet over.

Men Tiril Eckhoff fant ett lite lyspunkt, fire bom til tross.

– Jeg har truffet med den fysiske formen til dette mesterskapet. Det er da noe å ta med seg hjem.

Les også

Og til slutt måtte USAs gullvinner svare på Trump-spørsmål

Trener mye skyting

Det er og blir på skytebanen at de norske løperne tuller det til for seg. Eckhoff hadde nest beste langrennstid på søndagens fellesstart. Men fire bom på standplass ødelegger det som kunne ha vært en god dag.

At hun er så dårlig på skytebanen overrasker henne selv også.

– Jeg har trent veldig mye skyting i år. Det er tydelig at det ikke har vært oppskriften. Jeg har ikke skutt så dårlig siden før OL i 2014, og jeg må finne ut hva jeg kan gjøre bedre frem mot OL neste år.

– Så du skal bli en bedre skytter, ved å trene mindre skyting?

– Jeg vet ikke. Jeg må evaluere først for å finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg er litt i villrede, sier 26-åringen fra Bærum.

Les også

Innrømmer at forberedelsene ikke har vært gode nok: – Vi er på hæla under hele VM

Forandringer må komme

Stian Eckhoff er både broren til Tiril og trener for norsk skiskytternedtur i Hochfilzen. Det eneste han er klar på, er at det meste er uklart.

– Vi må se på hele strukturen i landslaget og gjøre forandringer, sier han.

Men hvilke forandringer han kommer til å gjøre, vil han ikke antyde. Til det mener han at vet for lite om hva som er feil. Han konstaterer at norske jenter bommer på skytebanen, men vet ikke helt hvorfor.

Til tross for et skuffende VM og en skuffende sesong, er han klar på at han ønsker å være med på å fortsette med å få de norske jentene opp på et høyere nivå i OL om ett år.

– Stian Eckhoff og Steinar Mundal er trenere for jentene og det er uaktuelt å gjøre noen endringer der, sier skiskytternes sportssjef Morten Aa Djupvik.

Publisert: