Skøyteprofiler flytter fra Bergen til Stavanger: – Kan ikke satse med isforholdene som er her

Norges største skøyteprofiler, Sverre Lunde Pedersen og Håvard Lorentzen, pakker bagen og flytter fra Bergen til Stavanger for å få bedre treningsforhold.

Flere store norske skøyteprofiler flytter fra Bergen til Stavanger for å få bedre treningsforhold. Blant dem er Sverre Lunde Pedersen (t.h.), Sindre Henriksen (midten) og Håvard Lorentzen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Også Sindre Henriksen flytter i september fra byen mellom de sju fjell til oljebyen Stavanger, skriver Bergensavisen.

Årsaken til at de tre bergenserne flytter er dårlige og ustabile treningsforhold på kunstisbanen på Slåtthaug i Bergen. De tre har de siste årene vunnet flere internasjonale medaljer.

– Grunnen er enkelt og greit å få trent ordentlig på is. I Stavanger har de innendørshall og stabile forhold. Hvis det ikke blir sesong i år, er det enda mer skadelig å være i Bergen uten å få gått på is, sier Henriksen til avisen.

Les også

Lorentzen vraker lukrativt profftilbud – blir i Norge

Les også

Lorentzens dilemma: – Båndet til treneren veide tyngst

Pedersen skal sammen med familien leie en leilighet fram til jul, mens Lorentzen i første omgang skal leie i Stavanger ut oktober. I begge tilfellene kan det være snakk om å forlenge leieperioden.

Henriksen skal leie en leilighet sammen med lillebroren ut 2020/21-sesongen. Han sier det ikke er mulig å bo i Bergen og satse i verdenstoppen.

– Vi kan ikke satse med isforholdene som er her. Vi har de andre fasilitetene, men vi mangler hallen.

Skøytelandslaget skal ha samling i Stavanger i september og oktober.

Publisert: