Fant gleden tilbake på rolig skitur i Bymarka

Johannes Høsflot Klæbo har slitt. Men på Konnerud var han suveren fra første stavtak.

Johannes Høsflot Klæbo gjorde som han ville. Han har slitt litt med tunge tanker etter jul, men nå har han funnet tilbake til skigleden og gnisten.
 • Kurt B. M. Haugli
  Kurt B. M. Haugli
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

KONNERUD: Johannes Høsflot Klæbo vant omtrent som han ville. Verdenscupsprinten som egentlig skulle vært en klassisk bysprint i sentrum av Drammen var flyttet opp til Konnerud og omgjort til fristil.

Han vant som han ville. Det var ikke en skiløper som hadde mistet gnisten og gleden som var suveren i NM-løypene på Drammens tak. Tidligere på ettervinteren har han gitt uttrykk for nettopp dette, at noe av gleden med skigåingen hadde forsvunnet.

Filming, middag og skitur

– Jeg har fant frem til den gode følelsene på rolig skitur sammen med broderen i Bymarka. Vi endte opp med middag på en hytte, vi filmet, koste oss og hadde det gøy. Jeg fant tilbake gnisten, fortalte han etter at han vunnet finalen i det nesten helnorske feltet.

Han er klar på at det nok er mer enn bare en skitur i fine vinterlige forhold sammen med broder Ola som skulle til.

– Vi har gjort en evaluering morfar (Kåre Høsflot) og jeg. Vi har sett på hva som har vært bra og hva som har vært dårlig. Og så har det alltid vært slik at jeg har veldig lyst til å gå fort på ski. Når det ikke skjer, må vi bare snu det. Og da er det bare gjennom å gjøre det riktige tingene jeg kan få det til.

 • Les også: Skistad slo tilbake med karrierebeste, men var likevel irritert

Går alt i Nord-Amerika

På plassen bak ham kom Håvard Solås Taugbøl og Eirik Brandsdal. Aleksandr Bolsjunov var eneste utlending i finalen, men var sjanseløs mot det norske «toget».

Nå er Johannes Høsflot Klæbo klar til å avslutte sesongen. Søndag skal han gå femmil uten å ha de helt store ambisjonene om å gjøre det helt store. Deretter blir det strake veien til den nordamerikanske touren som avslutter sesongen.

– Jeg og Emil Iversen skal gå alle renne i hvert fall. Oops, kanskje jeg avslørte laguttaket der, sa han og smilte.

Han er klar på at gleden er tilbake og at den turen ikke skal bli noe slit.

– Vi skal gå renn og ha det morsomt. Jeg og Emil skal dele rom, så det blir nok litt fjas innimellom.

Fikk landslagsplass

Håvard Solås Taugbøls annenplass sørget for at han sikret seg en plass på det norske sprintlandslaget. Han var skuffet da han ikke fikk plass hverken rekruttlag eller landslag foran denne sesongen. Han har hatt tilhold på Team Veidekke og har prestert godt de gangene han har fått sjansen i verdenscupen. Annenplassen på Konnerud var personlig beste.

Det hadde også sprinttrener Arild Monsen lagt merke til. Han gjorde et unntak og fortalte alle norske medier at Taugbøl er på sprintlandslaget neste sesong. Det gjorde han selv om lagene bruker å være svært så hemmelige helt til etter sesongevalueringen i april.

– Det er ikke til å komme utenom, sa Monsen.

Taugbøl selv var litt overrasket over at dette kom nå allerede.

– Sa han det. Det er hyggelig og det er klart jeg ønsker å være med å trene sammen med de beste i verden.

Korona

En stund var det snakk om at rennet på Konnerud kunne bli avlyst på grunn av faren for koronasmitte. Helgens Kollen-renn er fortsatt i faresonen. Langrennsløperne har selvfølgelig fått med seg de problemene.

– Vi bare forholder oss til det lokale myndigheter, FIS og arrangørene bestemmer. Vi tar våre hensyn både innad og utad. Vi gjør ikke noe annerledes. Vi vasker hendene, er det sykdom så er ikke den personen med på tur og blir folk syke sender vi de hjem og blir de syke langt hjemmefra blir de isolert. Slik er det uansett om det er koronafare eller ikke, sier landslagslege Øystein Andersen.

Publisert:
 1. Langrenn
 2. Johannes Høsflot Klæbo

Mest lest akkurat nå

 1. To drept og minst 19 skadd i masseskyting i Oslo sentrum

 2. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

 3. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

 4. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

 5. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger

 6. Sauda nest varmest i landet