Kong Harald åpnet idrettens nye æresgalleri

Suzann «Tutta» Pettersen, Odd-Bjørn Hjelmeseth og Knut «Kupper'n» Johannesen var blant dem som ble innlemmet i idrettens nye digitale æresgalleri tirsdag.

Publisert: Publisert:

Administrerende direktør i DNV GL Group, Remi Eriksen, Kong Harald og Leder i Norske Idrettsleder-Veteraner, Atle Sundelin under åpningen av Norsk Idretts Æresgalleri på Det Norske Veritas i Bærum tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

Det nye galleriet ble vist frem hos Det Norske Veritas i Bærum. Det inkluderer alle som var i det gamle galleriet som sto i Håkons Hall på Lillehammer. Det ble sist oppdatert i 2006.

I det nye galleriet er 38 nye enkeltutøvere og seks nye lag tatt opp. Kong Harald var til stede og sto for åpningen av galleriet.

– Jeg har vært så heldig å ha tre bein i idrett. Som utøver, som leder og som ganske ivrig til å se på, sa Kongen til latter fra salen.

– Min kone sier jeg er sportsidiot.

  • Lest denne? Den nye idrettsministeren: – Jeg hadde veldig lyst til å spille basketball da jeg var yngre, men foreldrene mine hadde ikke råd

Digitalt

Kongen er selv en aktiv seiler, blant annet med tre OL bak seg. I 1987 vant båten hans VM i Kiel.

– Da slo vi alle proffene, men avisene var mest opptatt av at jeg hadde mistet håret, sa majesteten.

Kong Harald er en ivrig seiler og har konkurrert på øverste nivå. Her fra VM-seilasen på Hankø i 2017. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kong Harald er første utøver i galleriet, fulgt av hans far Kong Olav.

Det nye galleriet blir ikke plassert fysisk ett sted, men legges derimot ut som et digitalt galleri som skal være tilgjengelig for allmennheten.

Norske Idrettsleder-Veteraner står bak utnevnelsene. Juryen har bestått av leder Petter Riiser, Grete Johansen, Jann Post, Bjørge Stensbøl og Anne Thidemann.

– Stort

Av de 38 nye medlemmene var Suzann Pettersen, Karoline Dyhre Breivang og Odd-Bjørn Hjelmeseth til stede tirsdag. Det samme var Knut «Kupper'n» Johannesen.

Tutta snakket om da hun avsluttet karrieren

– Vi er ekstremt bortskjemt med gode utøvere i Norge. Å ha fått skrevet et lite stykke golfhistorie inn i norsk idrettshistorie er stort, sa hun fra scenen.

Hjelmeseth snakket om hvordan det var å komme fra et lite idrettslag i distriktet. Han trakk fra frivilligheten og ildsjelene.

– Vi har så utrolig mange rundt omkring i alle kroker i landet som har lyst til å bli god. Sammen med gode idrettslag får vi vinnere, sa Hjelmeseth.

Galleriet har fått et tilskudd på 250.000 kroner fra Kulturdepartementet. NTB har levert den digitale løsningen og bildene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  2. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  3. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  4. Leteaksjon etter mann (63)

  5. Mann koronasmittet i Sola

  6. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

  1. Kong Harald
  2. OL