Superduoen i sanden har rettet blikket mot OL

Anders Mol og Christian Sørum fryktet de la lista for høyt da de drømte om OL-deltagelse for fem år siden. Nå går sandvolleyparet inn i OL-året som favoritter.

Anders Mol og Christian Sandlie Sørum skal spille seg i form til sommerens OL.
  • NTB-Ole Henrik Tveten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det har vært et historisk år for oss. Det har vært vårt beste år, sier sandvolleyballstjernen Anders Mol til NTB om året som har gått.

I 2019 vant Mol og Sørum sju turneringer, tok gull i EM og bronse i VM. I alt spilte duoen 70 kamper i fjor, 65 av dem endte med norsk seier.

– At vi tapte kun fem kamper i hele fjor er helt rått. Det har ingen lag noen gang gjort tidligere i sandvolleyball-historien. Det er ganske sykt, sier 22-åringen.

Nå er blikket rettet mot 2020, et år der hovedmålet er OL i Tokyo.

– OL har vært målet vårt helt fra vi startet denne satsingen for fem år siden. Da var det en drøm om å komme seg til OL, og vi trodde vi kanskje satte liste altfor høyt.

– Men nå er vi favoritter. Å ta gull i Tokyo er det aller største målet.

Skal spille seg i form

Sesongforberedelsene er allerede i gang, og om kort tid setter de kursen mot Tenerife. Der skal de være noen uker før sesongen for alvor starter i mars.

– Vi er kjent for å spille oss i form ved å spille turneringer, så vi kommer til å spille en del turneringer før OL, sier Mol om hvordan de skal forberede seg inn mot sommerlekene i Japan.

Etter at drømmen om et OL ble skapt for fem år siden, går de nå inn i turneringen med et tydelig favorittstempel.

– Vi har gått inn i mange turneringer der vi har vært favoritter, og har klart å prestere. Vi har alltid høye forventninger til oss selv, så da blir det litt lettere.

Les også

Flere klubber truer med boikott på grunn av homofilisyn. Nå skal håndballforbundet avgjøre saken.

Kjenner litt på presset

– Men det er klart at når vi ser hvor mange nordmenn som reiser for å heie på oss så kjenner man litt på presset. Da må man liksom prestere, sier Mol før han legger til:

– Men det er supergøy med sånt engasjement fra volleyballinteresserte.

Å toppe fjoråret skal holde hardt, men 22-åringen forteller at de jobber utrettelig for å fortsette å utvikle seg videre.

– Det er ganske vilt hvor fort det har gått. Det er uvanlig at en 22- og en 24-åring fra Norge går rett til topps i verdensserien. Det er veldig spesielt det som har skjedd, sier Mol.

Publisert:
  1. Anders Mol
  2. Christian Sørum
  3. Sandvolleyball

Mest lest akkurat nå

  1. Oversvømmelser og store vannmengder langs E39

  2. Koronasmitten øker på Nord-Jæren – hva betyr det for deg?

  3. Stort steinras: Svein Tore kjørte nesten rett inn i raset

  4. Sola ruster seg for eldrebølgen

  5. Beruset gutt på 13 år mis­tenkt for kniv­tyveri på M44

  6. Bryne-trener brenn­het kandidat for elite­serie­klubb