Ekspertene tviler på Solskjær etter stjernesmell: - En spiral som går feil vei

Manchester United har tapt seks av sine siste åtte kamper.

Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen under kampen mot Everton.
 • Marius Dahl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Verdensstjernene til Manchester United spilles utover sidelinja. Lykkes med absolutt alt i dag, Everton, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes idet Theo Walcott gjorde ydmykelsen komplett med 4–0.

Det ble en real stjernesmell for Ole Gunnar Solskjærs menn, som ble rundspilt i 90 minutter på Goodison Park. På en uke har laget røket ut av Champions League og minsket mulighetene for høstens gruppespill med søndagens 0–4-tap.

United var ikke i nærheten av noe som helst på Goodison Park søndag. Neville fulgte oppgjøret som Sky Sports-ekspert, og han trodde knapt det han så.

– Det var pinlig å se noen av United-spillerne utpå der. Det gjør meg skikkelig sint. Jeg har troen på at Ole kommer til å gjøre det som må til, og klubben må åpenbart støtte ham, sa Neville og fortsatte:

 • LES OGSÅ: Solskjær la seg langflat etter marerittet: - Vi sviktet fansen og klubben i dag

– Mørk dag i historien

– Det er en meget mørk dag i Manchester United -historien. Everton er laget de har slått flest ganger i Premier League-historien, men her blir de spilt langt under bordet, sier Osnes.

Siden laget på mirakuløst vis slo Paris Saint-Germain 3–1 på bortebane i åttendedelsfinalen har United tapt seks av åtte kamper.

Kun Watford og West Ham er slått. Begge hjemme. Begge med 2–1. Og laget har røket ut av to turneringer og mistet fotfestet i kampen om topp fire-plass.

– Sparken?

Under en måned etter at nordmøringen fikk jobben fast, stilles nå spørsmålet om han i det hele tatt beholder jobben.

– Gjør denne pinlige ydmykelsen at Ole Gunnar Solskjær faktisk risikerer å få sparken? Udiskutabelt er dette det dårligste de har prestert siden Sir Alex Ferguson var ferdig. Fansen må savne de dagene der, skriver Ben Fisher på The Guardians kampchat.

Og han er mildt sagt ikke den eneste eksperten som er kritisk.

– Måten Man United presterer akkurat nå får en til å spørre seg om Ole Gunnar Solskjær er rett mann, sier United-legende Paul Ince ifølge Express.

– Går feil vei

– Nå er det alvor for Solskjær. Nå er det alvor fordi det er det punktet han selv har framholdt som det viktigste - evnen til å reise seg etter en smell - som blir utfordret. Nå er det alvor fordi antall tap over siste uker ikke handler om enkelthendelser, men om en trend, tvitret fotballekspert Lars Tjærnås.

– Ekstremt tung dag for alle som har United-hjerte. Dette har snudd ekstremt fort. Siden han ble fast ansatt, har det meste gått nedover, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

– Dette er en spiral som går feil vei, fortsetter han.

Nådeløs Solskjær

Solskjær selv var også nådeløs mot eget lag etter kampslutt.

– Alt gikk galt fra første fløytesignal. Jeg ønsker å si unnskyld til fansen. De er de eneste med klubblogoen i dag som kan holde hodet høyt. Vi kan ikke det, sa Solskjær til Sky Sports.

De røde djevlene møter sine gulljagende byrivaler om tre dager.

Publisert:
 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Manchester City128222561926
3Liverpool1274135112425
4West Ham United127232314923
5Arsenal126241317-420
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Se video fra området

 2. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 3. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

 4. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 5. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 6. Nå kan alt skje i Stavanger!