Ruud fronter ny proffturnering i Bergen

Bergen byr på tennisfest i november neste år. Allerede nå er det klart at Casper Ruud skal delta.

Casper Ruud i aksjon i Davis Cup i Oslo tidligere i høst. Om ett år blir han se i en proffturnering i Bergen. Foto: Tore Meek, NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det hører sjeldenhetene til at Norge får ha internasjonale tennisturneringer i ATP-regi. Men går alt etter planen, blir Casper Ruud en av de store trekkplasterne til ATP Challenger-konkurransen (nivå to) på Slettebakken i Bergen.

Det er Paradis Tennisklubb og private aktører som jobber for å etablere turneringen.

– Vi har fått grønt lys fra ATP, og våre viktigste samarbeidspartnere er i utgangspunktet på plass. Så vi vet at vi kommer til å få det gjennomført, og Casper blir en del av det, sier Kenneth Aadland.

Han sitter i styret i Paradis Tennisklubb og er en av initativtakerne til å få ATP-sirkuset tilbake til Bergen. Byen hadde også vertskapet for en tilsvarende turnering i 1991.

– Det er veldig spesielt å få dratt internasjonal tennis på ATP-nivå til Norge. Jeg tror vi skal klare å lage en begivenhet som hele det norske tennismiljøet vil samle seg rundt.

  • LES OGSÅ: Tennisstjernen innkasserte tidenes største pengepremie

Casper Ruud blir frontfigur for den nye tennisturneringen i Bergen. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB scanpix

Drømmer om Brann stadion

Casper Ruud er Norges klart beste tennisspiller. Den 20-årige Snarøya-gutten, som for tiden er rangert som nummer 54 i verden, har skrevet under en såkalt fremmøte-avtale med arrangørene i Bergen.

Lørdag blir flere detaljer og nyheter rundt turneringen lagt frem under en pressekonferanse. Der vil også Casper Ruud og hans far, Christian, være til stede.

Blir turneringen i Bergen en suksess, tror Aadland den kan bygges opp til ATP 250-nivå. Det er det laveste trinnet i det ypperste sjiktet.

– Kanskje kan vi få til et lite Roland-Garros i Norge. Og en eller annen gang kan vi kanskje få lagt et tennisdekke på Brann Stadion og hatt de største kampene der. Det tror jeg ikke er så utenkelig å få til, sier Kenneth Aadland og fortsetter:

– 20.000 tilskuere på Brann Stadion... Det skjer ikke i år eller neste år, men det må være et mål å få det til i fremtiden.

Toni Nadal besøkte i fjor Bergen Tennis Arena. Han er onkel og tidligere trener til verdensstjernen Rafael Nadal. Neste år skal det spilles en ATP Challenger-turnering i innendørsarenaen. Foto: Rune Sævig

Opptatt av god økonomi

Fremover må arrangørene bruke tiden på å få finne flere sponsorer og spikre det økonomiske. De forventer at kampene vil bli vist direkte på norsk TV og strømmet på nett.

– En ryddig økonomi er nødt til å ligge i bunn. Derfor prøver vi å få bygd sterke nok allianser til å gjøre noe som bare oppleves som positivt. Vi vet at det blir akkurat det vi gjør det til, sier Aadland.

Han vet godt at turneringen i Bergen ikke vil være like lukrativ som andre på samme nivå, men mener andre ting vil veie opp for det i jakten på toppspillere.

– Vi har ikke så veldig mye penger, så vi kan ikke tilby de store pengepremiene, men vi kan tilby opplevelser og en by med et fantastisk publikum.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Åpen konflikt mellom ordførerne i møte om veikutt

  2. – 1,2 millioner nordmenn kan få vaksinen i første omgang

  3. Vi har anmeldt 32 juleplater: Bare én får terningkast seks

  4. – Krokodilletårer fra MDG om Rogfast

  5. De trodde munnbind beskyttet. Så gikk de syke på jobb i sykehjemmet.

  6. – Pakkekalender? Pøh! Vi fikk en neve kald grus!