Reistad er operert - rekker ikke håndball-VM

Håndballprofilen Henny Ella Reistad har gjennomført et inngrep for å fikse en prolaps i ryggen. Det blir ikke noe VM på henne.

Publisert: Publisert:

Henny Ella Reistad er operert og rekker ikke VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB

Reistad slo gjennom i EM i fjor. Hun tok det internasjonale toppnivået ganske lett. Hun ville vært et åpenbart kort i den norske VM-troppen til mesterskapet i Japan i november og desember.

– Det kommer til å ta noen måneder før hun er tilbake. Hun er langt unna håndballtrening. sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

Det er bare to og en halv måned til uttaket av VM-troppen. Norges lag reiser til Japan 19. november. Det er halvannen uke før første kamp.

Knallhardt år

Reistad hadde et knallhardt år med to mesterskap og fullt program med Vipers i Norge og Champions League. På vårparten begynte smertene i ryggen å komme.

Prognosene etter operasjonen skal være gode. For Reistad blir neste mesterskapsmulighet OL 2020. Norge er foreløpig ikke kvalifisert dit, men klarer det høyst trolig gjennom verdensmesterskapet eller OL-kval neste år.

– Vi har mye sikrere svar om seks uker om hvordan det ligger an. Går det bra da, er ingenting utelukket. Men først skal hun få en bra helse og deretter komme i håndballform for å bli tatt ut. Vi vil være nøye med opptreningen, sier landslagslege Anne Froholt til VG.

Flere skadet

Hun påpeker at landslaget er forsiktig med unge spillere selv om skader gjerne gror bedre i ung alder.

Håndballjentene har hatt en tøff periode. Katrine Lunde ødela et kne i mai og blir ute til senvinteren neste år.

Nylig pådro Kjerstin Boge Solås seg samme type skade (fremre korsbånd).

Keeper Kari Aalvik Grimsbø er også mest sannsynlig uaktuell for VM. Hun har ikke vært med landslaget på langt over et år. Hun har utfordringer med knærne og prioriterer klubbspill for Györ.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. SAS-kaptein fløy til Stavanger med promille – dømt til fengsel

  2. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

  3. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

  4. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

  5. For farlig å dykke i elva nå, håper på lavere vannstand

  6. Auglendstunnelen åpner lørdag

  1. Vipers Kristiansand
  2. Ole Gustav Gjekstad